
Cengizhan Gököz
HSYK SEÇİMLERİ VE İKTİDAR
Bu satırları yazmadan, henüz HSYK seçimleri yapılmış değildi. Ülkeyi yöneten siyasal iktidarın Genel Başkanı, Başbakanı, Adalet Bakanı, taraflı Cumhurbaşkanı; koro halinde ülkenin Yargıçlarına kendi istedikleri kişilere HSYK seçimlerinde oy vermesi için iktidar televizyonu TRT başta olmak üzere, tüm TV kanalları ve yandaş basın aracılığı ile talimat verdiler.
Bir taraftan, seçimleri kendi istedikleri adaylar kazandığı takdirde maaşlarına 1000 TL’nin üzerinde zam yapılacağı teşvik primini vaat ederken, aksi halde başlarına ne geleceği yönünde tehditler savurdular.
Bu koronun söylediği şarkıdaki sözler çok net gösteriyor ki, iktidarın ve ‘tek adam’ın istediği adaylara oy vermeyenler, darbeye ve vesayete oy verecekler. Yani onlara ‘darbeci’, ‘vesayetçi’ yakıştırması yapıp 17 Aralık sonrası Hakim, Savcı ve Polis Müdürlerine yapılanları örnek göstererek “aba altından sopa” gösteriyorlar.
Bilineceği üzere HSYK; Hakim, Savcı ve Kolluk Amirlerinin tayin, terfi ve soruşturmaları ile yetkili bir kurul.
Danıştay ve Yargıtay’da istediğini elde edemeyen bu kimseler, 12.10.2014 Pazar günü yapılacak HSYK seçimlerini kesin kazanmak zorunda.
Haziran 2015 seçimlerini kaybettikleri takdirde başlarına gelecek soruşturma ve yargılamaları şimdiden kontrol etmek istiyorlar.
Bunca yaşananlardan sonra, değerli Yargıç ve Savcılarımızın sağduyu ile hareket edip ödül ve tehditlere kıymet vermeden, bağımsız HSYK’yı oluşturmasını bekliyoruz.
Bu suretle içte ve dışta ülkemizi yönetemeyenlerin, yürütme gücü yüksek icraatları ile hukuksal yönden hesap vermeleri ancak bu şekilde mümkün olabilecektir.
Bu arada, ülkede ayaklanmayı teşvik ve tahrik eden siyasi partiler, lider ve yöneticileri ile ve partileri hakkında Anayasa’da da düzenlenen yasal işlemlerin yapılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ne yaptığını anlamak mümkün değildir.
Hukuk devletinde; herkes sorumluluğunu bilip hesabını vereceği gibi, kendisine Anayasal görev verilenlerin de bunu yapması gerektiği çok açık kurallardır.
Halkı isyana ve devletin gücüne karşı kışkırtan siyasi parti ile onun yöneticileri hakkında işlem yapılması için bu yazı ile suç duyurusunda bulunuyorum. Umarım adrese ulaşır. Saygılarımla..
Av. Cengizhan GÖKÖZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.