
İbrahim Akkaya
Bu isyana seyirci kalmayın !
Yerel seçimlere 73 gün kaldı.
Geriye sayım hızlanmasına karşın hala seçim havasına giremedik.
Nedeni belli.
AKP ile cemaat arasında yaşanan rant kavgası..
Gündemi de bu kavga oluşturuyor.
Gerçek şu ki sadece AKP ve cemaat değil, kavganın asıl kaybedeni ne yazık ki Türkiye oluyor.
Hukuk askıya alındığı gibi, ekonomi gemisi pek çok yerinden su alıyor, tansiyon yükseliyor..
İşte böylesine bir süreçte Antalya’nın ve ülkenin geleceğini doğrudan tayin edecek olan yerel seçimler yaklaşıyor.
Yaklaşıyor da hala siyasi partiler ve adaylar sahaya ciddi olarak inmiş değimler.
Son günlerde Antalya caddelerinde AKP’li Menderes Türel, CHP’li Mustafa Akaydın ve MHP’li Kemal Çelik’in anons araçları boy gösteriyor.
Gerçek şu ki CHP, MHP ve AKP’nin seçimin kilit noktası olan Muratpaşa’da belediye başkan adaylarını resmen açıklamamış olması, partilerin tabanlarıyla birlikte siyasete ilgi duyan, oyunu sahip çıkmak isteyen, 30 Mart’ın kader seçimi olduğunu bilen vatandaşlar bir türlü havaya giremediler
Bu noktada CHP Muratpaşa İlçe Örgütü’nün bir farkı olduğunu da vurgulamak gerekli.
Antalya’da listelere yazılmayan, ya da silinen 50 bin seçmenin olduğunu Türkiye kamuoyuna duyuran CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ve yönetiminin seçmen listelerine ilişkin çalışması olanca hızıyla devam ediyor.
Erkan ve ekibi, dün Antalya Düğün Sarayı’nda mahalle sorumluları ile bir araya gelerek, seçmen listeleri konusunda evlere yapılacak ziyaretlerin yöntemini belirledi.
Siyaset kulislerinden yansıyan bilgiler, geç başlayacak olsa da 30 Mart yerel seçimlerinin propaganda döneminin çok çekişmeli, yüksek tansiyonda geçeceğini otaya koyuyor.
Siyasi partiler ve adaylar sandığa avantajlı gitmek adına Antalya’nın öncelikli sorunlarını saptayıp, çözüm yollarını üretmeyi planlıyorlar.
Yerel seçimlerin en önemli malzemesi Kırcami planlaması olacaktı kuşkusuz..
Özellikle de iktidar partisi AKP, 2004 seçimlerinde olduğu gibi Kırcami planlamasını, bir diğer adıyla Kırcami’nin imara açılmasını propaganda döneminin en önemli malzemesi olarak kullanmaya hazırlanıyordu.
Kırcami planlamasının önünü açan kamu yararı kararlarının kendi iktidarlarının başarısı olduğunu seçmene anlatarak sandığa avantajlı gitmeyi planlıyordu AKP.
Ancak AKP’deki hesap Antalya Büyükşehir Belediyes Meclisi’nde tutmadı..
CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, elini çabuk tutarak Kırcami kozunu AKP’nin kullanmasına fırsat vermeden 5 binlik planı önceki gün Meclis’ten geçirdi.
CHP, MHP ve BBP’nin Kırcami planlarını kabul edeceği anlaşılınca AKP, istemeye istemeye plana ‘evet’ demek zoruna kaldı.
CHP’li Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyeleri, 2009 yerel seçimleri öncesinde verdikleri sözü de yerine getirmiş ve Kırcami’nin bir kez daha sempatisini kazanmış oldu.
AKP’nin zoraki olarak evet oyu verdiği Meclisteki beyhude çırpınışlarına 25 yıldır imar bekleyen bölge halkının tepkisi de dikkatlerde kaçmadı.
Kırcami sorununu aştık ama çevre yolları sorunları karşımızda duruyor.
Kısa adı KEMDER olan Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık’ın çıkışı siyasi partilere seçim mesajı olarak algılanmalı.
Süleyman Akbıyık, trafiğin rahatlamasına ve şehrin genişlemesine büyük katkı sağlayacak Antalya ve Kepez için çok büyük önem taşıyan Doğu ve Batı Çevreyolu projelerinde bir türlü beklenen sona gelinememesine tepki göstererek, yetkililerin konunun üzerine eğilmediğini söylüyor.
Şöyle diyor KEMDER’in başkanı : “Artık birileri bu olaya el atmalı ve sorunlar bir an önce çözüme kavuşarak Antalya çevreyollarına kavuşmalıdır. Bu hem Kepez’de iş yapan müteahhitler için hem de genişlemekte olan Antalya için önemli bir meseledir. Kepez’de inşaat yapmak isteyen müteahhidin eli kolu bağlanmış durumdadır. Çevreyolları bir an önce tamamlanmalı ki o bölgedeki araziler imara açılsın. Bu sayede inşaat sektörü de yeni bir ivme kazanmış, Kepezli müteahhitlerin de önü açılmış olacak”
Akbıyık haklı, dileriz siyasi partiler bu isyana seyirci kalmaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.