
İbrahim Akkaya
Az çekmedik ‘torba’dan
AKP, torba yasalarla başımıza resmen çorap ördü.
AKP, 12 yıldır torba yasalarla ülkeyi keyfine göre yönetiyor.
Meclis’teki sayısal çoğunluğuna güvendiğinden nerede sıkışsa torba yasa ile işi çözüyor, ya da çözdüğünü sanıyor.
Son aylarda kazan kaldıranlar olsa da AKP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ‘parmakçıları’ sayesinde istediği yasa tasarılarını geçiriyor.
Gerçek şu ki AKP’li milletvekillerinin çok büyük bölümü Meclis’te neyi kabul ettiklerini, hatta hangi maddenin görüşüldüğünü bile bilmiyorlar.
Uzaktan kumanda ile yönetiliyorlar.
‘Kaldırın’ işareti ile parmaklar kalkıyor..
Sonra derin bir sessizlik oluyor.
O sırada kimileri şekerleme yapıyor, kimileri ise ihtiyaç gideriyor.
AKP hükümeti, bugün de bir torba yasayı Meclis’ten geçirmeyi planlıyor.
Sır gibi saklanan, AKP’li vekillerin bile bilmediği torbadan bu defa internete kısıtlama getirilmek isteniyor.
AKP, internet üzerinden kullanılan sosyal paylaşım sitelerine karşı tahammülsüz.
Türkiye için ‘milat’ olarak yorumlanan Gezi Direnişi’ için sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenme olmuştu.
Gezi’den bu yana AKP’liler burnundan soluyor.
Çünkü müthiş bir haberleşme, örgütlenme aracı sosyal paylaşım siteleri.
Özellikle de twitter çok etkili.
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘uyuyan dev’i uyandıran Gezi’nin en önemli paylaşım aracı olan twitter için ‘ baş belası’ benzetmesinde bulunmuştu.
AKP iktidarı, yaklaşan yerel öncesinde baş belasından kurtulmayı amaçlıyor.
Bunun için de internete kısıtlama getirmek istiyor.
Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek olan torba yasa ile de halkın internet özgülüğüne müdahale etmeyi planlıyor.
İnternete kısıtlama getirme amacını taşıyan torba yasaya tasarısına en büyük itiraz CHP’den geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ‘Sansürsüz düşünen, konuşan ve yaşayan bir Türkiye için #internetimedokunma’ kampanyası başlattı.
AKP’liler çok kızıp, üzülecek ama kampanyaya rekor katılım var.
Pekala AKP, torbadan neyi çıkarmayı hedefliyor ?
Kestirmek çok da güç değil aslında.
Bu tasarı Meclis’ten geçerse, sosyal medyamız ve sosyal meydanımız kalmayacak.
Devlet, yazdıklarımızı kaydedecek, seslerimizi dinleyecek, okuduklarımızı yasaklayacak.
Bu sansüre dur demeksek düşüncelerimize, özgürlüğümüze ve çocuklarımızın geleceğine de dur demiş olacağız.
Hepimiz internetimize sahip çıkmak durumundayız, buna mecburuz.
Bu kentin ve ülkenin sahipleri olarak bize dayatılanlara boyun eğmeyeceğimizi, irademizi göstermekte kararlı olduğumuzu ortaya koymalıyız.
#internetimedokunma’ kampanyasına katılarak yasaklar ülkesine izin vermeyeceğimizi ‘sağır ‘sultanlar’a da duyurmalıyız.
Geleceğimiz için..
Kendimiz için
Çocuklarımız için
Torunlarımız için..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.