İbrahim Akkaya

İbrahim Akkaya

Antalya’nın yeni markası

Yeni adı ‘Yeşildere’ olan Zeytinköy, Antalya’nın en sorunlu bölgesi olarak biliniyor.

Bölgede oturanlar da dahil herkes şikayetçi, çünkü  Zeytinköy’ün adı uyuşturucu ile anılıyor yıllardır.

“Roman Mahallesi ‘ olarak de biliniyor Zeytinköy.

Toplumun değişik kesimlerinden insanların yaşadığı bir bölge konumunda.

Sorunlarla boğuşan, sakinlerinin bir bölümünün diken üstünde yaşadığı bir bölge ayrıca.

Adı çıkmış dokuza inmez sekize türünden bir kaderi var Zeytinköy’ün.

Sadece Antalya’ya değil, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerine Zeytinköy’den uyuşturucu sevkiyatının yapıldığı da biliniyor.

Zehir tacirlerinin ‘kurtarılmış bölgesi’ konumunda iken Zeytinköy’de 7’den 77’ye bölge sakinlerinin büyük bölümünün uyuşturucu işiyle uğraştıkları da polisin kayıtlarına bile girmiş durumda.

Zeytinköy’e bir zamanlar polis bile girmekte zorlanıyordu.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın tebdili kıyafetle bölgeye girmesi ve ‘torbacı’ tabir edilen zehir satıcıları ile yapılan pazarlıkları sesli ve görüntü ile tespit etmesiyle birlikte Zeytinköy’e yapılan operasyonların hem sayısı arttı, hem de zehir tacirlerinin yuvaları büyük ölçüde dağıtıldı.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın göreve başladığı dönemde Zeytinköy bataklığının kurutulması yönünde önemli çalışmalar yapıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in bölgeye duyarlı yaklaşımını da unutmamak gerekli.

Bunu söylerken Muratpaşa Belediyesi’nin Zeytinköy’ün kötü kaderini değiştirecek çalışmaları yıllardır yapmaya çalıştığını da vurgulamak gerekli.

Muratpaşa, yeni yollar açarak, kültür merkezi, spor tesisleri yaparak, imar sorunlarının önemli bir bölümünü çözerek bölgenin hızla değişimine önemli katkılarda bulunuyor.

Bir zamanlar kimsenin girmek istemediği Zeytinköy’de şimdi müteahhitler son derece modern konutlar yapıyor.

Muratpaşa Belediye Meclisi’nde, başta eğitim olmak üzere gereksinim duyulan kurum ve kuruluşlarının yapımına olanak sağlamak amacıyla arazilerini bedelsiz olarak tahsis ederek sosyal sorumluluk alanda önemli işlere imza atıyor,

Vali Altıparmak’ın girişimleri ile başlatılan “Zeytinköy Sosyal Ekonomik ve Kültürel Gelişim Projesi” Zeytinköy’ün görüntüsünü hızla değiştirmeye, Zeytinköy’ün Antalya’nın yeni markası yapma hedefine hızla yaklaşıldığını gösteriyor.

Antalya’da kamu kurum ve kuruluşları yeni bir Zeytinköy yaratma çabasında özverili bir çalışma sergiliyor son aylarda.

Zeytinköy projesinin çalışmalarını yürüten Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, yeni Zeytinköy için proje ortağı kamu kuruluşlarıyla yaptıkları ’karne’ çalışması ile ilgili detayları açıklarken, 2013 yılında bölgenin daha çok hizmet alacağının da sinyallerini verdi.

Zeytinköy’ü kurtarma, Antalya’ya kazandırma çalışmalarının temelinde elbette güvenlik konusu ön sıralarda yer alıyor.

Zeytinköy projesinde ilk aşamada Mobese sisteminin kurulması için kollar sıvandı.

Ayrıca bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda okul, polis merkezi, ibadethane gibi üniteler de hızla devreye sokulacak.

Cevheroğlu, ilginç saptamalarda da bulunuyor.

Diyor ki "Zeytinköy'ün adı çıkmış. Burada uyuşturucu işini yapanlar bölge halkının yüzde 10'u bile değil. Bu algıyı değiştirmemiz lazım. Burası bir Roman mahallesi olarak biliniyor, ama o da doğru değil. Zeytinköy Antalya'nın aynası. Burası Antalya'nın geleceği olacak"

Çok önemli bir proje..

Herkesin elini taşın altına sokması, sorumluluk alması gereken bir proje.

Kentin orta yerinde hiç de iyi bir görüntü oluşturmuyor.

Değişim hızlı olsa bile işi sıkı tutmak gerektiği de bilinen bir gerçek.

Dileriz proje başarıya ulaşır.

Zeytinköy, Antalya’nın aynası ve markası olur.

Zeytinköy bataklığının kurutulmasında katkısı olanları bu kent bağrına basar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Akkaya Arşivi

Siyaset zor zanaat !..

27 Eylül 2019 Cuma 11:32

Yarın dizimizi dövmemek için..

26 Eylül 2019 Perşembe 10:33

Batan batana !..

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:25

Yeni Parti Kasım’da geliyor

24 Eylül 2019 Salı 11:04

Anket oyunları !..

12 Eylül 2019 Perşembe 11:38

7 yürekli gazeteci..

11 Eylül 2019 Çarşamba 13:00

Devlet Kapısı’na saldırı

09 Eylül 2019 Pazartesi 11:48

İYİ Parti’de nefesler tutuldu

07 Eylül 2019 Cumartesi 13:09