
İbrahim Akkaya
2B ve Kırcami
Dost sohbetlerinde en çok şu soruyla karşılaşıyorum :
“Antalya’nın gündemi ne ? “
Sorunun yanıtı belli, elbette tüm ülke genelinde olduğu gibi vatandaş barış süreciyle ilgileniyor.
Bu konuda değişik yorumlar yapılıyor, şehit aileleri ile gazilerin feryadına hak verenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar çok.
Barış süreci Türkiye genelinin gündemi, Antalya’nın gündemini ise öncelikle 2B sorunu oluşturuyor.
2B mağdurlarının protesto eylemlerinin büyük yankı bulduğunu söylemeye gerek yok.
Söz konusu Antalya olunca, Antalya’daki her olaya vatandaş daha sıcak yaklaşıyor.
Çünkü Antalya, Türkiye’nin dünyana açılan kapısı.
Antalya’da çok sayıda vatandaş hak arama amacıyla sokağa çıkınca, dikkatler de daha çok çevriliyor Antalya’ya..
Şurası bilinen bir gerçek 2B mağdurları haklı davalarında kimi çevrelerin iddia ettiği gibi yalnız değiller, eylemler saman alevi gibi değil, her geçen gün yayılıyor, destek alıyor, vatandaşın hak arama mücadelesi toplumun her kesiminden olumlu tepkiler alıyor.
CHP Antalya İl Örgütü, 2B sürecini çok iyi değerlendirdi.
Hep aşamada 2B mağdurlarının yanında oldu, 2B mitingleri düzenleyerek ‘Orman vasfını kaybetmiş araziler’ olarak bilinen 2B’lerin satışıyla ilgili yasa düzenlenmesinin ne olduğunu uzman avukatların vatandaşa anlatmasını sağladı.
Bununla da yetinmedi CHP, 2B mağdurlarını Ankara’ya götürerek, seslerini tüm Türkiye’ye duyurma şansını verdi.
CHP ile birlikte MHP’nin de 2B mağdurlarına olan yaklaşımı ve desteği de önemliydi..
2B mağdurlarına Antalya kamuoyu da, sivil toplum örgütleri de, meslek odaları da hak verdi, destek oldu.
Yarın yine bir 2B mitingi düzenleniyor.
CHP Antalya Örgütü, sahip çıktığı 2B mağdurlarının hak arama mücadelesine yarın saat 14.00’da eylemlerin en yoğun olduğu Aksu’da düzenleyeceği 2B mitingi ile yeni ve daha yüksek katılımlı bir mitingle destek verecek.
CHP İl Başkanı Devrim Kök, pek çok konuda olduğu gibi hükümetin kendi vatandaşını müşteri gibi gören bir zihniyeti benimsediğini, bunun için de yüksek rayiç bedeller saptanan atadan, dededen kalma 2B arazilerini vatandaşın kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, tehdit altında bulunduğunu, bu tehlike ve tehditten köylüyü kurtarmak adına yarın saat 14.00-17.00 saatleri arasında miting düzenleme kararı aldıklarını söyledi.
Antalya’nın bir başka sorunu da Kırcami planlaması..
CHP’nin 2B konusuna sahip çıkması, Kırcami’de neredeyse yarım asırdır imar bekleyen bölge halkını da umutlandırdı.
Bu umutla yola çıkarak, CHP’ye “bizim için de bir şeyler yapın” çağrısında bulundular.
2B mağdurları kadar, Kırcami mağdurları da haklı..
Artık Krıcami’nin büyük bölümünde toprak verimli değil, bu yok, tarım yapılması olanağı büyük ölçüde ortadan kalktı.
Plansız bölge olduğu için vatandaş bir çivi çakamıyor, Kırcamililer, hemen yanı başlarında dev bloklar yükselirken, taş üstüne taş koyamadıkları için adeta isyan ediyorlar.
Kırcami’nin imar sorunu artık yılan hikayesine döndü.
Yıllardır bir arpa boyu yol alınmamış olması, Kırcami’nin her seçim öncesinde imar sözü verilerek oyalanması, sonra da bu sözlerin tutulmayışı, sorunun çözümü gecikince suçu belediyeler ve meslek örgütlerine yükleme alışkanlığı yüzünden artık bıçak kemiğe dayanmış durumda..
Yerel seçimlere bir yıl kala Antalya’nın bu iki temel sorununun çözüme kavuşturulması hem vatandaşa derin bir nefes aldıracak, hem de Antalya’da siyasi yelpazenin değişmesini sağlayacak..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.