Daha önce Prof. Dr. Canan Karatay, ömrü uzatıyor demişti. O besinle ilgili bir keşif daha yapıldı. Köftenin harcına koyunca lezzeti bin kat arttırıyor.

Xanax nedir? Xanax neye iyi gelir ? Xanax Fiyatı Xanax nedir? Xanax neye iyi gelir ? Xanax Fiyatı

Türkiye’deki sofraların vazgeçilmezi olan et yemekleri yer alıyor. Sadece evlerde değil restoran ve lokantalarda da et yemekleri çokça tüketiliyor. Sofraların demirbaşı olan et ürünlerinden köfte ise en çok beğenilen et yemekleri arasında yerini alıyor. Canan Karatay'ın yıllar önce önerdiği besinin köftenin lezzetini 10 kat artırdığı keşfedildi.

Uzun yaşam sırlarına yönelik açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz yıllardaKuyruk yağı yenirse ömrünüz uzun olur” demişti. Canan Karatay'ın açıklamasından sonra herkes kuyruk yağının faydalarını araştırıp beslenmesine ekledi.

İşte kuyruk yağıyla yapılan köfte tarifi:

KUYRUK YAĞLI KÖFTE TARİFİ

1 kg dana döş kıyma
200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı
1 bayat ekmek içi
1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4 adet çarliston biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon (silme
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 tatlı kaşığı karabiber (silme)
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik

Kuyruk yağlı köftenin yapılışı şu şekilde:

Öncelikle biberleri çok ince (kıl gibi denebilir) doğramamız gerekiyor, uğraşmak istemeyenler blender’dan geçirebilir.
Kıyma ve yağımızı iyice harmanlayıp bir kaba alıyoruz.
Maydanozları da ince kıyım yapıp kıymaya ekliyoruz.
Bayatlamış ekmek içini avuç içinde ufalayıp malzemelerimizin içine ekliyoruz.
Bulgur ve rendelenmiş sarımsakları da ekleyip, son olarak kalan tüm baharatları ekliyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz.
Farklı baharat sevenler ek yapabilir.
Köfteyi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzeti yerinde oluyor.
Zamanınız varsa yoğurulmuş köftelere şekil vermeden buzdolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.

Editör: SONGÜL BAŞKAYA