Uzmanlar, iftarda kalp rahatsızlığı olanların az yemek yemesi gerektiğini ve ardından ara öğünle dengelenmesi gerektiğini, sahurda ise kolay hazmedilen gıdaların tercih edilmesini öneriyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Akıllı, 'Hazmı kolay gıdalar tercih etmek önemlidir çünkü uzun süreli hazmetme çabası, kalp üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir' dedi.

Kalp Hastaları İftar ve Sahurda Nasıl Beslenmeli?

Oruç tutan kalp hastalarına beslenme tavsiyelerinde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Akıllı, orucun uygun şekilde tutulduğunda kalp sağlığı açısından herhangi bir sorun olmadığını belirtti. Akıllı, 'Beslenme kalp hastalıklarında büyük öneme sahiptir. Oruç, uygun şekilde tutulduğunda kalp sağlığı açısından herhangi bir soruna yol açmaz. İftarda az yemek yenmeli, ardından ara öğün yapılmalı ve sahurda hafif gıdalar tüketilmelidir' dedi.

İSG Uzmanları ve Hekimler Etkin Çalışmalı İSG Uzmanları ve Hekimler Etkin Çalışmalı

Hangi Besinler İftar ve Sahurda Tercih Edilmeli?

Kalp rahatsızlığı olanların iftarda aşırı yemek yemelerinin sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Hakan Akıllı, 'Fazla yemek yemek kalp hızında artışa, tansiyon dengesizliğine ve çeşitli semptomlara neden olabilir. Sahurda hurma, süt gibi hafif gıdalar tercih edilmelidir' diye konuştu.

Oruç Tutmanın Kalp Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Prof. Dr. Hakan Akıllı, orucun kalp üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu belirterek, 'Sağlıklı bireylerde oruç tutmanın kalp krizi riskini artırmadığı gösterilmiştir. Ancak kalp hastalığı olanlar hekimlerine danışarak oruç tutmalıdır' dedi. Akıllı, 'Kalp hastalarının oruç tutmaları için bazı durumlar var. Örneğin, son 3 ay içinde kalp krizi geçirenler veya stent takılanlar için oruç önerilmez' şeklinde konuştu.

Çay ve kahve tüketmek oruçluyken susatır mı? Çay ve kahve tüketmek oruçluyken susatır mı?

Kaynak: İHA