Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 400 bin dolarlık konut satın alarak T.C. vatandaşı olan yabancılara vatandaşlık verilmemesi için 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa bir fıkra eklenmesi için TBMM Başkanlığı’na Kanun teklifi verdi. Ülkemizde taşınmaz satımına karşı olmadığını söyleyen Subaşı, ülkemizin bugün en büyük problemi haline gelen konut ve barınma sorunu karşısında vatandaşın ev satın alma ve kiralama ihtiyacını gidermek amacıyla yabancıların sadece konut satın alarak vatandaşlık kazanmasının yollarının kapatılması gerektiğini belirtti.

MÜLK SATIN ALAN VATANDAŞ OLUYOR

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, emtia fiyatlarının artması karşısında, vatandaşlarımızın taşınmaz edinemeyecek ve kiralarını ödeyemeyecek noktaya geldiğini söyledi. Piyasayı dengelemek ve aşırı artışların önüne geçmek için, yabancıların mülk satın alarak vatandaşlık hakkı kazanamayacaklarına ilişkin TBMM Başkanlığına Kanun teklifi verdi. Teklifin kabul edilmesi durumunda, daha önce 250 bin dolar olan ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 400 bin dolara çıkarılan mülk edinen yabacıların Türk vatandaşlığı kazanma hakkının önüne geçilecek.

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU BARINMA


Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizin Covid-19 pandemisiyle etkisini arttırdığını söyleyen Subaşı,  enflasyon ve alım gücünün düşmesi, vatandaşlarımızın taşınmaz edinemez, kiralarını ödeyemez noktaya geldiğini dile getirdi. Antalya ilini örnek veren Hasan Subaşı İngiliz, Ukraynalı, Rus ve Arap yabancıların ciddi miktarlarda taşınmaz edinmesinin vatandaşını satın alacak hatta kiralayacak ev bulamayacak duruma getirdiğini söyledi.  Ülkemizin bugün en büyük sorununun konut ve barınma sorunu olduğunu dile getiren Subaşı, vatandaşımızın ev satın alma ve kiralama ihtiyacını gidermek amacıyla yabancılara sadece konut satın alarak vatandaşlık kazanılması yolunun kapatılmasının gerektiğini belirtti.   HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim