AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın insanların 40 kuruş daha ucuza akaryakıt alması için oluşturdukları kuyruğa “Bereket yoğunluğu” demesi, AKP Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın KYK’da öğrenciye verilen yemek porsiyonlarının küçülmesiyle ilgili ‘Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın der” cevabını vermesi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 18-19 yaş arası gençlerin dörtte üçünün daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamalarını “Türkiye’den kaçmak istiyorlar diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar” diye açıklaması gündem oldu. Sosyal medyada tartışılan bu konulara siyasi partilerden ve vatandaşlardan çığ gibi tepkiler gelmeye başladı.

 

O KUYRUK, BEREKET KUYRUĞU DEĞİL!

Akaryakıt zamları öncesi benzin istasyonlarında kuyruğa giren vatandaşların oluşturduğu kalabalığa “Bereket yoğunluğu” diyen AKP’li Çamlı’ya cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz “Şu anda hepsinin trans halinde olduklarını düşünüyoruz. Ülke gündeminden ülke gerçeklerinden tamamen kopuklar. Bunlar hiçbir dayanağı olmayan açıklamalar. Akaryakıt kuyruğu bereket kuyruğu değildir. Sadece insanlar bir depodan kazanabilecekleri 30-40 Lira’nın hesabını yaparak o kuyruklara girdiler. Bugün doların 9.20’lere geldiği durumda maliyetler artacak, akaryakıt zamları elbette artacaktır ama ülkede insanların gelirleri artmadığı sürece bunu bereket kuyruğu diyerek açıklamak akıldan nizamdan uzak bir açıklama” dedi.

 

ÖĞRENCİNİN PORSİYONUNU ÇALDILAR

Başkan Cengiz, AKP’li Hüsnüye Erdoğan’ın KYK yurtlarında öğrenciye verilen yemek porsiyonlarının küçülmesiyle ilgili konuşmasına, “KYK yurtlarındaki porsiyonların küçülmesi, zaten kıt koşullarda gelip buralarda yaşayan öğrencilerin, fiyatları artırmamak adına porsiyonundan çalmak veya porsiyonu eksiltmek anlaşılır gibi değil.  Bu da bir örtülü zamdır. Devletin yurttaşına, öğrencisine sağlaması gereken yardımı, desteği gerçekleştirmediğinin kanıtıdır. Verdikleri 650 Lira kredi de bu insanların bu öğrencilerimizin öğrenim gördükleri yerlerde ki asgari yaşam ihtiyaçlarının karşılanması noktasında zaten yeterli değil. Bir de bunu porsiyonundan eksilterek örtülü zam yapıyorsanız bununla ilgili artık bir yapılacak açıklamanız olmamalıdır” diye karşılık verdi.

 

“GENÇLER GELECEKLERİNİ ÖNGÖREMİYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in 18-19 yaş arası gençlerin dörtte üçünün daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamalarını Türkiye’den kaçmak istiyorlar diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar” diye açıklamasına Başkan Nuri Cengiz, “Bugün bilişim çağında dünyadaki bütün gelişmeleri takip eden gençlerimiz yurtdışına gitmek isterken liyakati üzerine değil, üniversite mezunları bile oralarda gidip aşçı, bulaşıkçı vs. olma pahasına bu ülkeden, bu iktidar döneminde kendi geleceklerini öngöremedikleri için yurtdışına gitmek istiyorlar” dedi. Başkan Cengiz, “Gençlerimizin dünyayı tanımak istemeleri onun lütfu değil. Yapılan araştırmalarda üniversite mezunu gençlerimizin hepsinin bu ülkenin geleceğinde yer bulamadıkları için yurt dışına bir şekilde gidip orada her ne olsa yaparım mantığıyla daha iyi koşullarda yaşayacaklarını düşündükleri için gitmek istiyorlar. Yoksa bir turistlik amaçla ya da bir kültürel gezi manasında ya da kendi mesleğinin orada karşılık bulacağı bir iş yapacağı umuduyla değil. Ne olursa olsun orada bir iş bulup yaşamını sürdürme kaygısıyla ülkeden kaçmaya çalışıyorlar” diye konuştu

 

“TÜRKİYE’Yİ KARANLIĞA SÜRÜKLÜYORLAR”

Başkan Cengiz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Gerçeklerden uzak kendi hayal dünyalarında Türkiye’yi daha da karanlığa sürüklüyorlar. Türkiye’yi bu hayal âleminden, sanal ortamdan çıkarıp halkın gerçek gündemini değerlendirecek ve bu sorunları çözümü noktasında gerçek iradeyi koyup halkın yoksulluğunu bitirecek, ülkedeki yolsuzluk düzenini yok edecek ve daha özgür, çağdaş bir Türkiye’yi kuracak bir iktidar değişikliği herkes tarafından görülüyor ve halkımız tarafından talep ediliyor. Bunun için diyorum ki hemen seçim.  Sandığı getirsinler vatandaş ona göre kararını verip onaylayacaktır. Ya akaryakıt kuyruklarının bereket kuyruğu olduğunu onaylayacak ya da gerçekten öyle olmadığını yanlış olduğunu bu kuyrukların vatandaşın bütçesini çok zorladığı için olduğunu söyleyecek. Sonuçları hep birlikte göreceğiz.”

 

Fadime Yiğit

Editör: TE Bilisim