Etiler Mahallesi’nde pandemi koşullarında eğitim öğretime başlayan Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda okulun teneffüs zil sesi ilahiler ve AKP’nin seçim şarkısı Dombra. Daha önce de gazetemizde konu olan ilahili zilde dünden bugüne değişen bir şey olmadı. Ancak Etiler Mahalle sakinleri Milli Eğitimin müfredatına uygunluğu tartışmaya açık olan bu duruma ve siyasi bir partinin seçim müziğinin okullarında çalınmasına tepki gösteriyor. AKP seçim şarkısı olarak bilinen Dombra’nın Etiler Mahallesi Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda çalındığı iddiası ve ihbarı üzerine okul çevresinde yapılan gözlemlerde, ders aralarında ilahiler ve dombra çaldığı görüldü. Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu’nda Yunus Yüksel isimli yöneticinin uzun yıllardır okul müdürü olarak görev yaptığı biliniyor.

 

“SORUŞTURMA AÇILMIŞTI”

    Bu konuyla ilgili tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri şunları aktardı: “Ders aralarında ilahiler ve Dombra çalınıyor. Daha önceki eğitim- öğretim yılında yine aynı sebeple, ilahi ve Dombra çalındığı için halk bu durumdan şikâyetçi oldu. Milli eğitim okula müfettiş gönderdi ve soruşturma açtı. Mahalle sakinlerinin ifadeleri alındı. Ancak soruşturma nasıl sonuçlandı bilmiyoruz. Pandemi döneminde yeniden açılan okulda yine aynı şekilde ilahiler ve Dombra çalınmaya başlandı.”

 

“BU BİR SİYASİ ALGIYI YAŞATMAK”

    Milli Eğitim’in müfredatının uygulanması gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri, şunları söyledi: “Şimdi soruyoruz diğer okulların bir müfredatı yok mudur? Bir okul düzenlemesi yok mudur? Bu bir zil sesi değil, bu bir siyasi algıyı yaşatmaktır. Bu okullar müfredata bağlı olmalıdır. Her okul kafasına göre kural belirleyemez. Bir zil standardı olmalıdır. Çocukların gelişimlerini etkilemeyecek müziklerin çalınması gerekir.”

 

“KÖTÜ ETKİLENİYORUZ”

    “Bizler mahalleli olarak, vatandaş olarak kötü etkileniyoruz. Mahalle sakinlerinin günlük yaşamlarının kalitesi düşüyor. Dinin siyasete alet edilmesine birçok insan karşı. Bizler okullardaki zil seslerinin Milli Eğitimin standartlarına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Seçim şarkılarının gelişme çağındaki çocuklara dinletilmesini yanlış buluyoruz. Çevremiz bu konuda rahatsız.”

 

Fadime Yiğit

Editör: TE Bilisim