TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan, 21 yaşındaki gazetecilik öğrencisi genç kadın Azra Gülendam Haytaoğlu’na önce tecavüz etti, ardından vahşice katlederek 5 parçaya ayırdı. Konuyla ilgili İMO’dan yazılı açıklama geldi.

    Antalya'da 5 gündür haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cansız bedenine ulaşıldığını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ifade eden İMO Antalya Yönetim Kurulu, söz konusu vahim katliamın sanığının Şube Yönetim Kurulu Üyesi olduğunun kamuoyuna yansıması sonrası cinsel saldırı ve cinayetle sonuçlanan olayda zanlı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Ayhan’ın yönetim kurulu üyeliğinden azledilmesine yönelik hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

    “Kadın cinayetleri maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir. Son dönemde hangi mesleğe sahip olduğu, hangi şehirde yaşadığı, eğitim düzeyinin ne olduğundan bağımsız, erkekler tarafından birçok kadın yurttaşımızın katledilmesi toplumun her kesiminde olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Azra Gülendam Haytaoğlu’nun hayatını kaybetmesinden dolayı başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm Ülkemize baş sağlığı diliyor, bu vahim olayın failinin en ağır cezayı alması gerektiğini düşündüğümüzü bütün kamuoyuna duyuyoruz.”


    Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim