İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci kez Covid-19 gerekçesiyle sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler ile kooperatiflerce düzenlenecek etkinlikler, genel kurulları da dahil olmak üzere 1 Mart 2021’e kadar ertelendi. Böylelikle Ekim’de genel kurul yapmak isteyen ama ilgili genelge ve kararlarla genel kurulları ertelenen Antalya Barosu, Aralık ayı için belirlediği seçim takvimini de de ertelemek zorunda kalacak. 

Antalya Barosu'nun 11 Ekim tarihinde gerçekleşecekken bakanlık ve kurul kararlarıyla ertelenen seçimleri 19-20 Aralık tarihlerinde gerçekleşecekti. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan seçimler kamuoyuyla paylaşılmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmayarak 3 (üç) ay sonraya ertelenmesini karara bağladı. Bakanlığın 27 Kasımlı tarihli genelgesi sonrasında Antalya Valiliği de harekete geçti. 28 Kasım’da Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, 2020/98 numaralı kararla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin seçimler dahil, geniş katılımlı etkinliklerini 1 Mart 2021’e kadar erteledi.

“MESLEK ÖRGÜTÜ, DERNEK DEĞİLDİR”

İki kez genel kurulları pandemi gerekçesiyle ertelenen Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “İçişleri Bakanlığı, Baroların genel kurullarının en erken 1 Mart 2021'e kadar ertelenmesini emretti! Bundan sonra valilikler, seçim kurulları, YSK bu emir doğrultusunda karar alacak. Biz bu filmi geçen ay izledik! 1136 sayılı Avukatlık Kanunu orada duruyor. Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri, dernek değildir! Tarih bu kadar hukuk cahili ve yeteneksiz bir kadro görmemiştir!” dedi.

Siyasal iktidarın uygulamalarıyla ülkemizin artık Anayasal bir devlet olmaktan çıktığını kaydeden Polat Balkan, “ Elbette günün birinde hukuksuzluğa neden olanlar bunun bedelini sandıkta ve yargıda ödeyecek” dedi.

Songül BAŞKAYA

 

 

Editör: TE Bilisim