“Aşı neden yok?” sorusuna Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz ve Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin, “Konu Sağlık Bakanlığı’nın ihmalkarlığıdır” şeklinde cevap verdi.

“BAKANLIK EKSİK KALDI”

SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, “Sağlık Bakanlığı’nın daha önce aşı temin etmesi gerekiyordu. Aşı yapılması gereken riskli bir grup var, o grubun bile aşıları henüz temin edilebilmiş değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda eksik kaldı. Bu aşıların piyasada olmayışında eczacı ya da sağlıkçı arkadaşlarımın bir kabahati yok. Tamamen Sağlık Bakanlığı’nın koordine olamamasından kaynaklı bir durum. Aşı öncelikli olarak risk altındaki gruplara vuruluyor. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan kişiler aile sağlık ocaklarına gidip kayıt yaptırıp beklemeleri gerekiyor. İthal edilen bir aşı olduğu hiçin şuan ülkemizin hiçbir kurumunda bulunamıyor aşı” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİK ÇOCUKLARIN”

Antalya Tabip Odası Başkanı Nursel Şahin ise “Aile sağlığı merkezlerinde hatta eczanelerde grip ve zatürre aşısı için bekleme listeleri yapıldı. Aşı talebi karşılayacak kadar gelmiyor. Özellikle bu sene Covid-19 nedeniyle arttığı için öncelikli olarak çocukların aşılanmaları karşılanıyor. Sağlık Bakanlığı bu meseleyi çözmesi konusunda defalarca uyarıldı. Hepimiz bu aşı konusunda aynı durumdayız. Benim de bir listede adım yazılı. Ben de bekliyorum ama aşı konusunda talebin karşılanamayacağı ortada. Grip aşısında durum çok vahim. Geçtiğimiz yıl 3 milyon doz gelen aşı, bu yıl ilacı tek firmanın ithal etmesinden dolayı daha az gelecekmiş. Aşılama kamusal bir hizmettir. Böyle bir dönemde kimse hem grip hem de Covid olmak istemez. Ya da Covid olan bir hasta sonrasında hastalığı zatürreye dönsün istemez. Bu dönemde talebin artması ön görülen bir durumdu. Sağlık otoritemiz olan bakanlık bu durum için önlem almak durumundaydı” şeklinde konuştu.

Ziya Nur SEZEN 

Editör: TE Bilisim