“TEK ADAMA BAĞLI YAPILANMA”

Hüseyin Alan, 27. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı açılış konuşmasında “Çalışma dönemimizi, ülkemiz açısından gerçek bir tarihsel kırılmaya tanıklık ettiğimiz günlerde tamamlıyoruz. 24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin belirli bir dönemi tümüyle sona erdirilmiş; güçler ayrılığı esasına dayalı parlamenter rejim kaldırılarak, yasama, yürütme ve yargı erklerinin cumhurbaşkanında toplandığı yeni bir rejim kurulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle tümüyle ‘tek adam’a bağımlı yeni bir idari yapılanma inşa edilmiştir. Ülkenin adeta omurgası niteliğindeki bakanlıklar, genel müdürlükler, kurumlar ve kuruluşlar kararnameler ile kapatılmış, yerine birçoğunun tüzel kişiliğinin bulunmadı, günübirlik çıkarılacak kararnamelerle değiştirilir yapılar ortaya çıkarılmıştır. Devletin tüm kurumları parti devleti anlayışı çerçevesinde yapılandırılmış, kurumlar, liyakat yerine akraba, eş-dost veya partidaş kişilerin atamalarının yapıldığı bir sistemle yönetilir hale gelmiştir. Cumhuriyet rejiminin temelini oluşturan halk egemenliği anlayışının, rejimin istikrarını sağlayacak denge-fren mekanizmalarının ve hukukun üstünlüğü ilkesinin ortadan kalkmasıyla gerçek anlamda otoriter bir tek adam rejimi yaratılmış bulunmaktadır” dedi.

“ÜLKE HALA OHAL KOŞULLARINDA”

“Bugün, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminden sonra ilan edilen ancak, kaldırılmış olsa da hala ülke olarak OHAL koşullarında yaşamaya devam ediyoruz. Uygulanan KHK rejimi ile TBMM işlemez hale getirilmiş, milletvekillerinin vekilliği düşürülmüş, seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyumlar atanmıştır. “

“İNSANİ TALEPLERE TAHAMMÜL YOK”

“Bugün, en basit hak arayışlarına, insani taleplerin dile getirilmesine dahi tahammül edilemiyor, muhalif her arayış, eleştirel her karşı çıkış terörle ve kolaylıkla terör örgütü üyeliği ile ilişkilendiriliyor. İnsanlar tutuklama veya linç girişimi saldırılarıyla sindiriliyor. İktidar için susmanın bile yeterli olmadığı ‘benden yana olmazsan suçlusun’ denilerek muhalif kesimlerin kriminalize edildiği karanlık bir dönemden geçiyoruz.”

“BAŞKAN ÇELTİK’TEN DEĞERLENDİRME”

Genel kurul hakkında açıklama yapan Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şube Başkanı Bayram Ali Çeltik, “Başarılı bir genel kurul toplantısı yaptık. Hijyen kurallarına özellikle dikkat edildi. Eski yönetimden küçük birkaç değişiklik var ama Genel Başkan şuan için göreve devam ediyor. Ülkeye daha çok katkı sağlamak için genel kurul toplantısında bir takım yeni kararlar aldık” şeklinde konuştu.

Emel BAYRAM

Editör: TE Bilisim