Dünyayı etkisi alan Koronavirüs sürecinde yetkililer 'Evde Kal' çağrısı yaparken, bir yandan da 95 yaşındaki Antalyalı Şükriye Yalın'ın evinden, toprağından sökülüp ortada bırakıldığı iddia edildi.  Antalya'nın turizm bölgelerinden Kemer'in Göynük Mahallesi'nde yaşanan olayın ardından şimdi de Şükrü Yalın'ın oğlu Burhan Yalın ve ailesi, yaklaşık 1 asırlık topraklarından çıkarılmak isteniyor. Hem de kazandıkları davaya rağmen. 

Turizm nedeniyle rantı yüksek olan bölgede atadan kalma 2/B arazileri bulunan Yalın ailesi korona günlerinde 'tahliye' ile karşı karşıya kaldı. Ailenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın alanan ilişkin 'turizm' amaçlı uygulamasını dava etmesine rağmen, dava sürecinde yapılması istenen tahliye isyan ettirdi. 65 Yaş üstü çift ve kızlarının yaşadığı Göynük'teki denize sıfır parsel ve  2/B alanı üzerinde otel çalışanları için 2 adet lojman ve 2 adet ev bulunuyor. Binaların yapı kayıt belgeleri de bulunurken, 20 Nisan 2020'de Kemer Kaymakamlığı'ndan aileye tahliye yazısı geldi. Yazıda Hazine'ye akait olup Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen 1761 parselde 'fuzuli işgalin' kaldırılması, aksi halde Tahliye Komisyonu'nca demirbaşların boşaltılarak yediemine teslim edileceği kaydedildi. 


AİLE DAVAYI KAZANDI AMA BİRŞEY DEĞİŞMEDİ

Antalya 5. İdare Mahkemesi'nde 2019/531 sayıyla açılan  davada aile, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm amaçlı uygulamasının iptali istedi. Edinilen bilgiye göre mahkeme 18 Mart 2020'de sözkonusuydu planlamayı hukuksuzluk bularak iptal etti. Temtiz yolu açık olan kararın üzerinden kısa bir süre geçmeden ailesinin tahliyesi istedi. Edinilen bilgiye göre ünlü bir turizmci için bu planın yapıldı ve ailenin tahliyesi isteniyor. Şimdi gözler yetkililerde. 


SONGÜL BAŞKAYA

Editör: TE Bilisim