Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, komite başkanlarıyla videokonferans ile toplantı yaptı. Başkan Çetin, öneri ve talepleri dinlerken, yapılanları da aktardı.  

ATSO Başkanı Çetin, “Komite başkanlarımızla video konferans ile sektörel değerlendirme toplantımızı yaptık. Gelinen süreçle ilgili kendilerine bilgiler verdim. Koronavirüs salgınının sektörlere etkilerini azaltmaya yönelik başkanlarımızın öneri ve taleplerini aldık” dedi. 

Başkan Çetin, “Komite Başkanlarımıza Kısa Çalışma Ödeneği’nin en önemli desteklerden biri olduğunu, tüm sektörlerin faydalanabileceğini ve ihtiyaç duyanların mutlaka başvurmaları gerektiğini, komitelerimizin bu konuda kendi sektörünü bilgilendirmesinin önemini vurguladım” diye konuştu. 

Çetin, şöyle konuştu: “Komitelerimize, KGF teminatlı kredi destekleri konusunda bankaların limitlerinin bitmediğinin, kredilerin parça parça verildiğini ve ihtiyaç duyanların bu desteğe başvurabileceklerini belirttim.”

19 SEKTÖRE ERTELEME

“Salgından doğrudan etkilenen 19 sektöre ve şahıs şirketlerine, yani gelir vergisi mükellefi mimar, mühendis gibi meslek mensuplarına da vergi, stopaj, SGK prim ödemelerini 6 ay erteleme imkânı sunulduğunu ifade ettim.”

BAŞKANLARA TEŞEKKÜR 

“Vergi, stopaj, SGK prim ödemelerinin 6 ay ertelendiği 19 sektöre ek olarak tüm sektörlerin de bu imkândan faydalanmaları için uğraş verdiğimizi anlattım. Hepsine katkıları için teşekkür ediyorum.”

Ziya Nur Sezen 

Editör: TE Bilisim