BAŞKAN DA HALKA DESTEK VERİYOR

Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın “Duruşumuz net. Halka kazandıracağız” açıklamasını yaptığı ve 16 Aralık 2019’da ‘Bakan söz verdi’  manşetimizin ardından Serik’teki hal plajlarını otel kullanımına veren planlar ortaya çıktı. Dün konuya ilişkin belediye önünde açıklama yapıldı. Açıklama sonrası CHP’liler Başkan Aputkan’ı makamında ziyaret etti. Aputkan’ın da planlamaya karşı duruş sergilediği öğrenildi.

Serik İlçesi’ndeki Belek ve Kadriye halk plajlarının otellere tahsis edildiği iddiaları üzerine CHP milletvekilleri belediye binası önünde bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek, CHP İl Başkanı Nusret Bayar, CHP eski Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, İYİ Parti Serik İlçe Başkanı Kadir Bodur, DSP Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, Yeniden Refah Partisi Serik İlçe Başkanı Mithat Küçük, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Yusuf Mecek, DSP Belediye Başkan Adayı Mehmet Habalı ve Mehmet Konur, vatandaşlar katıldı. Eyleme katılarak görüşlerini açıklayan CHP’liler, Belek ve Kadriye plajlarının halkın kullanımında kalması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerin bu konuda ilgili gerekli düzenlemeyi yapmasını istedi. Açıklamanın ardından Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan’ı ziyaret eden

DEMİR: YALNIZ DEĞİLİZ

Akdeniz GERÇEK’e konuşan CHP Serik İlçe Başkanı İbrahim Demir, Belek ve Kadriye halk plajlarının otellere tahsis edilmesi iddiaları üzerine eylem yapıldığını hatırlatarak, “Öncelikle plajlarımızın Serik halkının elinde kalması ve Seriklilerin olması için yaptığımız basın açıklamasına destek veren il başkanımıza, eski ve yeni milletvekillerimize, bütün siyasi partilere, bütün STK'lara, muhtarlarımıza, meclis üyelerine ve Serik için yağmur çamur demeden gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim için son derece önemli olan bu eyleme gösterilen ilgi ve alaka bizi gerçekten sevindirdi ve yalnız olmadığımızı gösterdi” diye konuştu.

HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ

Demir, Belek ve Kadriye halk plajlarının otellere tahsis edilmesi konusunda çok hassas olduklarının da altını çizdi. Bu konunun kendileri için hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Demir, şöyle konuştu: “Bu konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın plajların durumu hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Kadriye ve Belek plajlarının ‘halk plajı’ ve zengin olanaklar sunan sosyal alanlar olarak hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi. Ayrıca tesislerde; plaj alanından restoranlara, otoparktan yöresel ürün pazarına kadar pek çok hizmet sunulacağı belirtiliyor.”

HALA ENDİŞELİYİZ

“Ancak bizim bu konuda hala ciddi anlamda endişelerimiz var. Dolayısıyla bir kez daha bu konuda hassas olunması ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi konusunda uyarmak istiyorum. Biz sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Buradan bir kez daha sesleniyorum: Rant odakları, Belek ve Kadriye halk plajlarından ellerini çeksin. Buralar halkındır ve her zaman halka ait olacaktır. Kimseye peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim