Antalya’nın kardeş şehri Almanya’nın Nurnberg kentinden Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği ve Muratpaşa Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü’nde, kadına uygulanan şiddete karşı duruşun simgelerinden, dostluk ağacı Ginkgo Bilabo’yu Bayındır Park içinde bulunan Al Yazma Anıtı’nın yanına dikti. Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Uysal’ın eşi Ümran Uysal’la birlikte katıldığı törende Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı Suzan Menzel, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği üyeleri, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, belediye meclis üyeleri yer aldı. Kız çocuklarının “Düşüncelerimi özgürce dile getirmek hakkım”, “Oyun oynamak hakkım”, “Temel hakkım yaşamak” yazılı dövizler taşıdığı etkinliği başkan sona çocuklar yönetti. Üzerlerinde Atatürk’ün fotoğrafının bulunduğu tişörtler giyen çocuklar, Muratpaşa’da kadına yönelik şiddete karşı duruşun simgesi al yazmalar taşıdı.

‘YARARLI OLSUN’

Başkan Uysal, Dünya Kız Çocukları Günü için ‘kutlama’ dışında bir kelimenin bulunması gerektiğini söyledi. ‘Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun’ demenin yetmediğini belirten Uysal, ‘insanlığa yararlı olsun’ demenin daha doğru olacağını belirtti.  Kendisinin de bir kız çocuğu babası olduğunu belirten Başkan Uysal, Muratpaşa’da kadına yönelik şiddete karşı duruşun simgelerinden Al Yazma Anıtı’nın hemen yanı başına dikilen Ginkgo Bilabo’nun insanlığın bulduğu en etkili silahın etkisinden kendisini koruyabildiğini hatırlattı.

TOPLUMSAL BİR SİMGE

Kadına uygulanan şiddete karşı duruşu ve insan haklarını sembolize eden bu ağacın kadın cinayetlerine karşı toplumsal bir simge olan Al Yazma Anıtı’nın yanında olmasının ayrıca anlamlı olduğuna değinen Başkan Uysal, “Al Yazma Anıtı, bu duyarlılığı taşıyanlar için cinsiyetler arası eşitliliği sağlayana kadar, sıkıntı duyduğumuz katliamlardan, acımasız, adaletsiz davranışlardan kendimizi kurtarana kadar anlamlı olmaya devam edecek” diye konuştu.  Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Başkanı Suzan Menzel, Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği adına Kamile Yılmaz’ın da birer konuşma yaptığı törenin sonunda Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly adına belediye meclis üyeleri Başkan Uysal’a teşekkür plaketi takdim etti. Haber Merkezi

  

Editör: TE Bilisim