Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, UKOME kararıyla devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi kararı alınmasının çok doğru bir karar olduğunu açıkladı.

Akdeniz GERÇEK’e konuşan Şahin, alınan bu kararla servisçi esnafı ve veliler üzerinden haksız kazanç sağlayan herkese ‘dur’ denildiğini belirterek, “Devlet ve özel okullar için iki ayrı fiyat tarifesi kararı alınması son derece doğru bir karardır. Bu karardan önce aradaki rantçılar yani okul sahipleri ve oradaki şirketler esnaf üzerinden ciddi kazanç sağlıyordu. UKOME karalıyla buna son verildi. Esnafımız ve velilerimiz yararına alınan bu karardan ötürü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ve Ulaşım Dairesi Kurul üyelerine, vatandaşımız ve esnafımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

VELİLERE MESAJ GÖNDERDİ

Şahin, alınan yeni karar sonrası velilere de mesaj gönderdi. Bu fiyatlar dışında hiçbir şekilde fazla para verilmemesi gerektiğini kaydeden Şahin, “Bu tarife Antalya halkı için, esnafımız için çok iyi oldu. Aslında çok geç kalınmış bir uygulama. Bu kararın çok daha önceden alınması gerekiyordu. Çünkü burada özel kolejlerden 400- 500 TL arasında çok fahiş fiyatlar isteniyordu. Akdeniz GERÇEK aracılığıyla herkese duyuruyorum; kimse bu fiyat listelerinin üzerinde bir kuruş para vermesin. Bu tarifenin üzerinde fiyat istenmesi halinde hemen UKOME veya Antalya Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’na şikayet edilsin. Biz de onlara bu konuda yardımcı oluruz” diye konuştu.

İŞTE O TARİFELER

Yeni tarifenin devlet okulları için 0-3 kilometre arası 185 TL, özel okullar için ise 235 TL olduğunu kaydeden Şahin, şöyle devam etti: “Yeni dönemde resmi okulların servis ücretleri, 0-3 kilometre arasında aylık 185 lira, 3-6 kilometrede aylık 190 lira, 6-10 kilometrede aylık 210 lira, 10-15 kilometre aralığında ise aylık 215 lira olacak. Aynı dönemde özel okul servis ücretleri de, 0-3 kilometrede aylık 235 lira, 3-6 kilometrede aylık 240 lira, 6-10 kilometrede aylık 260 lira, 10-15 kilometrede de aylık 270 lira olarak belirlendi.”

KAYYUM OLARAK ATANDI

Öte yandan Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin; Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz ve Antalya Motosiklet, Bisiklet, Oto Lastik Tamircileri ve Oto Yıkamacıları Odası Başkanlığına Bayram Dal ile birlikte Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kayyum olarak atandı. Kayyum heyeti, odayı en kısa sürede seçime götürecek.Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim