CHP’de Afyonkarahisar’da düzenlenen  ve il ve ilçelerin sorunlarının masaya yatırılıp, çözüm önerilerinin tartışıldığı ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’na Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İl kongrelerine tek adayla gireceğiz” talimatı damga vurdu. Edinilen bilgilere göre, çalıştayın basına kapalı bölümünde  Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından il ve ilçe kongrelerine karışmamasını istediği bildiriliyor.  CHP liderinin belediye başkanlarına, “ Farklı bir dönemden geçiyoruz. Sizlerden beklenti büyük. Kongrelerimizi zamanında yapacağız. Sizlerden istediğim, kongrelere karışmayın. Bu konuda yaşanacak olası tartışmalarda taraf olmayın. Bu dönem yeni bir uygulama başlatacağız. İl kongrelerine tek isimle gireceğiz” dediği bildiriliyor.

TEK ADAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK ?

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun il kongrelerine  tek adayla gidilmesi yönündeki talimatı parti örgütünde sıkıntı yarattı. CHP liderinin tek aday talimatından sonra sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. CHP örgütünde il kongrelerinde tek başkan adayının  ‘tek adayın’ nasıl belirleneceği konusu yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları CHP örgütünde büyük yankı yarattı. İlçe kongreleri ile ilgili bir açıklama yapılmazken, CHP Genel Merkezi’nin tartışmalı yerlerde süreci dahil olacağı belirtiliyor..

AKP DE TEK ADAYLA SEÇİM YAPIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun il  kongrelerine tek adayla gidilmesi talimatına parti örgütünde AKP örneği ile de tepki gösterildi. AKP’de birkaç istisna dışında il ve ilçe kongrelerinin tek adayla gerçekleştirildiği belirten partililer, tek adaylı kongrelerin parti örgütünde, özellikle da tabanda, “AKP’ye benzemek mi istiyoruz ?” tartışmalarını da başlatmış görünüyor. CHP’dre tek aday tartışmasının önümüzdeki süreçte artarak devam etmesi bekleniyor.(Haber Merkezi)

 

 

 

Editör: TE Bilisim