Antalya Güneş Koleji Kurucusu, duayen eğitimci Mustafa Koç, ülkemizde parasız yatılı okulların yeniden açılması gerektiğini söyledi. Akdeniz GERÇEK’e konuşan Koç, ülkenin parasız yatılı okullarında okumuş biri olarak kendisini bu ülkeye borçlu hissettiğini belirterek, “Parasız yatılı okullar, bu ülkenin eğitim tarihinin dönüm noktasıdır. Bugün başarılı fakir fukara çocukları eğitimin dışında kaldıysa, imkanları olmayan, parası olmayan yoksul ailelerin çocukları iyi yerlere gelemiyorsa devletin bu başarılı çocuklara verdiği desteği kaldırmasından dolayıdır” dedi.

DEVLET BABALIĞINI GÖSTERMELİ

Eskiden devletin yoksul ailelerin zeki çocuklarını, adil sınavlarla seçtiğini ve parasız yatılı okullarda okuttuğunu kaydeden Koç, “Hangi ihtiyaç, devletin parasız yatılı okullarını, Cumhuriyetin kimsesizlere, fakirlere yardımı etme felsefesini, sosyal devlet ilkesini bozdu? Bu soruyu birilerinin sorması gerekiyor. Ama kimsenin çok fazla sorduğu da yok. Hepimiz bu ülkenin sahibiysek, eğitimde bir yere geleceksek, eğitim sadece varlıklı olan insanların çocuklarının okumasını sağlayacaksa parasız yatılı okullar yeniden açılmalı, devlet babalığını göstermeli ve yoksul çocukların okumasına imkan sağlamalıdır” diye konuştu.

ÜLKENİN BAŞINA BELA OLDULAR

Devletin parasız yatılı okulları kaldırarak ülkenin fakir ama zeki çocuklarını cemaatlerin ellerine verdiğini iddia eden Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet, parasız yatılı okulları kapatarak sadece çocukların elinden bu imkanı almakla kalmadı. Bu sadece bu hükümet döneminde de olmadı. Bunlar yavaş yavaş ve bilinçli bir şekilde yapıldı. Bu memleketin fakir çocuklarını da cemaatlerin ellerine verdiler. ‘Biz yatalı okutmayalım, siz yurt açın, kendiniz okutun bu çocukları’ dediler. Türkiye’nin başına gelen bu 15 Temmuz belası dahil, tüm bu musibetler bu yüzden oldu. Devlet parasız yatılılığı kaldırınca cemaatler burayı doldurdu. Cemaatlere devlet de destek verince, milletin çocuklarının sahibi oldular. Sonra da böyle devletin başına bela etmişler. 15 Temmuz’da gelip meclisi bombalayacak hale gelmişlerdir.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim