Kadın ve Demokrasi Derneği’nin(KADEM)’Hayatın İçinden’ temalı fotoğraf yarışmasının ödül törenine katılan Vali Münir Karaloğlu, kadınların hayatın içinde değil merkezinde olduğunu vurguladı. Karaloğlu, “Kadınlar olmasa yönümüzü de yolumuzu da bulamayız. Kadınlar bizi hayata bağlar” dedi..

İl Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ödül töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, şunları söyledi :  “Bizim kültürümüzde,inancımızda, geleneğimizde kadın her şeyden önce gelir. Kadın hepimizin annesi, ilk öğretmeni, hayata hazırlayanıdır. Sonra eştir bize yol gösterenlerdir.  Kadınlar olmasa yönümüzü de yolumuzu da bulamayız. Kültürümüz geleneğimiz inancımız bunu öğretse de sorunlarımız var. İşte tam bu noktada kamu yönetimine destek veren sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını çok değerli buluyoruz” Karaloğlu, Kadına karşı şiddet, istihdam, adaletsizlik ve eğitim gibi toplumda kadınların yaşadığı her türlü sorunu çözmek için çalışan sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini belirterek yapılan her çalışmayı değerli bulduğunu sözlerine ekledi.  

‘Hayatın İçinde Kadın’ fotoğraf yarışmasında birincilik ödülünü ‘İmece’ adlı fotoğrafla Bayrak Ayhan, ikincilik ödülünü ‘Hasta Bakımı’ fotoğrafıyla Cihan Karaca, üçüncülük ödülünü ise ‘Zorlu Kış’ fotoğrafıyla Özhan Çörek’ e verildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim