Gönüllülük esasına göre topladıkları malzemelerle Şanlıurfa'ya giden Antalya Döşemealtı ilçesinde yaşayan 15 genç, Suruç ilçesi Bostancılar Ortaokulu'nu boyadı. Okulun kitaplık ve pano ihtiyacını da karşılayan gönüllü gençler, öğrencilere spor, giyim ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.  

Döşemealtı Belediyesi’nden verilen bilgiye göre; gönüllü gençler adına konuşan Doğukan Dağlar, "Benim ilk okul arkadaşım o okulda öğretmen olarak  görev yapıyor. Yaptığımız sohbetlerde okulun bazı eksik ve ihtiyaçlarının olduğunu öğrendim. Bu durumu arkadaşlarımla paylaştıktan sonra bir şeyler yapmamız gerektiğine karar verdik. Bunun üzerine gerekli malzemeleri temin ettikten sonra Şanlıurfa'ya gittik. Öğrencilerin mutluluğu bizi de sevindirdi " dedi.

Döşemealtılı gençler bu projenin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçede bulunan Bademağacı ve Dağbeli Anaokulu öğrencilerine oyuncak dağıtıp birlikte pasta kesti.  Gençler, çocuklarla birlikte eğlenip oyun oynadı. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim