Türkiye'de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90 ile 95'inin gerçekleştiği coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladı. Mikro klima özelliğine sahip olan bu kayısı çeşidi, dünya genelinde benzersiz rengi, kokusu ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. Mut sofralık kayısısı, Rusya, Orta Doğu, Hindistan ve Avrupa gibi pazarlara ihraç ediliyor.

A W190671 02 Result

Mut İlçesinde Kayısı Üretiminde Rekor Tahminler

Mut ilçesinde bulunan 712 bin dekarlık tarım arazisinde, 77 bin 800 dekar alanda kayısı üretimi gerçekleştiriliyor. Bu yıl için kayısı rekoltesinin 150 bin ton, ihracatın ise 80 bin ton olması bekleniyor. Üreticiler, kilosu 80 ile 120 lira arasında değişen fiyatlarla kayısı satışından memnun olduklarını belirtiyorlar.

A W190671 06 Result

İlçe Yetkililerinden Hasat Denetimi

Kayısı hasadı sebebiyle Mut ilçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı, Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Zeki Cüce, hasat toplanan kayısı bahçelerini yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancı, hasat esnasında işçilerle birlikte kayısı toplayarak, hasadın keyifli olduğunu ifade etti. İlçede bu hafta itibarıyla kayısı hasadının başladığını belirten Ayrancı, kayısının ilçe ekonomisi için stratejik bir ürün olduğunu vurguladı.

A W190671 07 Result

Üreticiler Memnun

Kayısı üreticilerinden Selami Bulut, yaklaşık 10 yıldır kayısı üreticiliği yaptığını ve bahçesinde 250 dönüm arazide farklı çeşitlerde kayısı yetiştirdiğini belirtti. Bulut, kayısı fiyatlarının memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, üretimin her geçen yıl arttığını ifade etti.

Damat yine mi iflas etti! Damat yine mi iflas etti!

Mersin Mut'ta erik hasadı başladı! 2024'te erik fiyatı ne kadar? Mersin Mut'ta erik hasadı başladı! 2024'te erik fiyatı ne kadar?

Kaynak: İHA