Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, İYİ Parti ile yapılan görüşmeler sonunda geri çekilme ihtimalinin ortaya çıkmasıyla açtı ağzını yumdu gözünü. Ahmet Kumbul’un önceki gece kendisini aradığını ve adaylıktan geri çekilme ihtimali olduğunu söylediğini vurgulayan Yıldırım, “Bize, Genel Merkez ile görüşmemizi tavsiye etti. Biz de Aksu ve Serik İlçe başkanım ile Ankara’ya geldik. Genel Merkez’de, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile görüşmek için bekliyoruz. Olayın aslını Sayın Torun’un ağzından net bir şekilde öğrenmek istiyoruz” dedi. 

TÜM RAKİPLERE FARK ATARIM

Adaylığının bir ay önce açıklandığını ve parti meclisinden geçtiğini hatırlatan Yıldırım, “Ben şahsen geri çekilmemiz için bir sebep olduğunu düşünmüyorum. Bizim burada suçumuz nedir? Böyle yapacaksanız o zaman bizi niye açıkladınız? Benim adaylığımı 1 ay önce açıklıyorlar ve parti meclisinden geçiriyorlar. Biz büromuzu tutuyoruz ve çalışmaya başlıyoruz, şimdi de ‘otur’ diyorlar. Bu anlaşılır gibi değil. Biz bu seçime girsek tüm rakiplerimize fark atacaktık” diyerek tepkisini dile getirdi.

“İTTİFAK BOZULMASIN” DİYE SUSTUK

İsa Yıldırım, Aksu’da seçim kazanmak için İYİ Parti’ye ihtiyaçları olmadığını da iddia ederek şöyle konuştu: “Bugün yüzde 45 oyu olan AKP, ‘Aksu’da MHP’den aday göstereceğim’ diye uğraşıyorsa bu bizden korkmalarından ve atacak olduğumuz farktandır. Biz burada yüzde 60 oy almayı planlıyorduk. İYİ Parti Aksu’da tek başına aday çıkarsa bile fark etmez biz seçimi çok farklı kazanırdık. Biz sessiz duruyorsak ‘Büyükşehir için ittifak lazım’ sözleri için duruyoruz. İttifak bozulmasın diye susuyoruz ve bize karşı yapılan saldırılara sesimizi çıkarmıyoruz. Ama bizim ittifaka ihtiyacımız yok ki. Beni aday göstermeseler ve herhangi bir partiden aday olsam zaten 20 bin oy alırım. CHP’den aday olmam ise 30 bin oy almamı sağlar. Bunu nasıl anlamıyorlar.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

Editör: TE Bilisim