-Ermenek’te kamuya ait arsaları sahte belgelerle başka kişilere satarak 1 milyon 500 bin liralık vurgun yapan dolandırıcıların mağdur ettiği insanlara bir kişi daha eklendi.

 

-Akdeniz GERÇEK’e konuşan mağdur N.G., hem arsayı kendisine satanlardan hem de belediye yetkililerinden şikayetçi. N.G. zilyeti olan arsaların kendisinden habersiz bir şekilde satılmasına anlam veremediğini belirterek, yetkililerin yardımını istedi.

Antalya Ermenek’te kamuya ait arsaları sahte belgelerle başka kişilere satarak 1 milyon 500 bin liralık vurgun yapan dolandırıcılar, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanmıştı. Dolandırıcılar hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından dava açılması beklenen mağdur sayısı da her geçen gün artıyor.

PARA YERİNE ARSA TEKLİF ETTİLER

Akdeniz GERÇEK Gazetesi’ni ziyaret eden arsa mağduru N.G., kendisinin de arsa mağduru olduğunu belirterek yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istedi. N.G., şöyle konuştu: “Bundan 2-3 yıl önce bir firmada çalışıyordum. Çalıştığım firmadaki patronumdan alacağım vardı. Bunun karşılığında bana nakit paraları olmadığını öne sürerek zilyeti olduğunu iddia ettikleri arsalardan vermeyi teklif ettiler. ‘Bu arsalar ihaleye çıktığında sana öncelik tanınacak ve sen de bunları alabilirsin’ diyerek bana vaatte bulunarak 2 arsayı bana sattılar. Sonrasında aradan epey zaman geçtikten sonra belediyeye gidip bu evraklarımı araştırdığımda aslında hiçbir şeyimin olmadığını gördüm. Zilyetimdeki arsaların benden habersiz satıldığını öğrendim. “

MALİ ŞUBE’DE İFADE VERDİM

“Bütün bu yaşadıklarımdan sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri beni aradı. Ben de gittim ve ifademi verdim. Bana bu konuda birçok mağdur olduğunu ve ellerinde çok sayıda dosya bulunduğunu ifade ettiler. Bu dosyaları araştırırken benim de evraklarımı bulmuşlar. Bu arsaları hangi şartlarda ve niçin aldığımı sordular. Ben de bildiğim her şeyi anlattım.”

BENDEN HABERSİZ SATILDI

Arsa mağduru N.G., zilyet üzerinde olan arsaların kendisinden habersiz bir şekilde satılmasına da anlam veremediğini vurgulayarak şöyle dedi: “Belediyenin arsanın kullanıcısına bilgi göndermesi gerekiyor. Çünkü arsanın zilyeti bende ve ben bu arsaların vergisini de vermişim. Ama bana haber verilmeden satış işlemi gerçekleşmiş. Bu konuda bana hiçbir bilgi verilmedi. Sonuç olarak bütün bu olaylardan sonra dolandırıldığımı fark ettim ve mağdur oldum. Yetkililerden bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

  

Editör: TE Bilisim