Lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı ve Şilan Eskin adlı iki kız için ilik bağışı kampanyası başlatıldı. Antalya Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği önderliğinde yapılan kampanyada vatandaşlar, kök hücre onay formu doldurdu.

 

Antalya Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı ve Şilan Eskin adlı iki kız için başlattığı ilik bağışı kampanyası büyük ilgi gördü. Markantalya AVM önündeki Kızılay İstasyonunda düzenlenen etkinlikte bağışçılara ilik nakli için bilgi verildi ve kök hücre onay formu doldurdu.

TEDAVİ GÖRECEKLER

Antalya Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vedat Yapa, yaptığı açıklamada amaçlarının bu gibi sosyal konularda toplumu bir araya getirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Aslında genel amacımız kök hücre ihtiyacı olan çocuklarımız Öykü Arin Yazıcı ve Şilan Eskin’e destek olmak. Biri İzmir’de diğeri de Antalya’da oturuyor. Bizim iki tane hemşehrimiz var, bu konuya onlar vesile oldu ve böyle kampanya başlattık. Bu iki çocuğumuz lösemi hastalı ve kök hücre tedavisi görecekler. Biri Medicalpark Hastanesi’nde önümüzdeki günlerde tedavisi başlayacak.”

CAN VERMEK İSTİYORUZ

”Amacımız toplumu bu gibi konularda duyarlı hale getirmek. Antalya Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak böyle bir sosyal faaliyetin içiresine girdik. Sağolsun herkes elinden geldiği kadar destek veriyor. Bunu yaygınlaştırmak, ihtiyacı olan çocuklarımıza faydalı olmak ve onlara can vermek istiyoruz.  İnşallah çocuklarımıza en yakın zamanda kök hücre konusunda, donör konusunda yardımcı oluruz.” 

AHDER’DEN DESTEK

Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu (AHDER) Genel Başkanı Deniz Akgün ise Antalya Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin başlattığı kampanyayı önemsediklerini vurgulayarak, “Böylesine önemli bir kampanyaya destek olmak bize gurur verir. Umuyorum lösemi hastası kızımız için en kısa zamanda donör bulunur. Şimdi Antalya Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu olarak üyelerimizle birlikte üzerimize düşen görevi yapıp hep birlikte kan vereceğiz” diye konuştu. Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim