Alanya’da iki çocuklu bir ailenin küçük oğlu olarak dünyaya gelen 18 yaşındaki Hasan Çetiner, çocukluğundan bu yana içinde yanan Boğaziçi Üniversitesi’nde okuma ateşini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nden iyi bir derece ile mezun olan Hasan Çetiner, Boğaziçi Üniversitesi’nde okuma hedefine kavuşmasına ramak kala, sınava 2 hafta kala mide kanseri olan babasını kaybetti. Evlerinin çınarını toprağa veren Çetiner, henüz acısı tazeyken girdiği üniversite sınavında 21 bine girerek büyük bir başarı elde etti. Ancak bu başarı Çetiner’in hedefi değildi ve daha iyisi olmalıydı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü’ne yerleşmeyi hedefleyen Çetiner, bir yıl daha çalışmak üzere tercih yapmadı. Babası vefat eden, annesi ev hanımı olan ve maddi anlamda zorluk çeken Çetiner ailesi, oğullarının hayalini gerçekleştirmesi için tüm imkanlarını zorlayarak Hasan’ı dershaneye yazdırdı.

TAM BİR MÜZİK TUTKUNU

Ailesinin maddi anlamda zorluk çektiğini ifade eden Hasan Çetiner, “Üniversite sınavına bu yıl girdim. Yoğun sınav temposunun en yoğun zamanlarında babamı mide kanserinden kaybettim. Bu durum beni olumsuz etkiledi. O yüzden istediğim başarısı sırasına ulaşamadım. Tekrar sınava hazırlanıyorum. Ancak maddi anlamda dershane bizi zorluyor. Kurum ve kuruluşlardan bu konuda burs desteği talep ediyorum. Hedefim ilk 500” dedi. Sadece derslerinde değil çaldığı müzik aletleri ile de dikkat çeken Çetiner, elinden bir an olsun düşürmediği bağlaması ile de yakın çevresine müzik ziyafeti yaşatıyor.  Haber merkezi

Editör: TE Bilisim