Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Akdeniz GERÇEK’e yaptığı açıklamada ülkenin yaşadığı krizden acilen kurtulması gerektiğini ancak AKP Hükümetinin aldığı tedbirlerin yetersiz kaldığı savundu.

 

TEDBİRLER YETERLİ DEĞİL

Zeybek şöyle konuştu: “Bu ülke bizim ve yaşanan bu krizden derhal kurtulmamız lazım. Hükümet tedbir aldı ama yeterli olmayan tedbir ancak o kadar tutabildi. Ekonominin temel kurallarına uymak durumundadır. Ülke ekonomisi her geçen gün biraz daha kötüyü gitmektedir. Bu yüzden acilen akılcı önlemler alınmak durumundadır. Ayrıca bu ülkede ‘ben yaptım oldu’ diye hareket edemezsiniz. Her tarafımız borç, ödenecek borçlarımız var ama paramız yok. Özelleştirmeden elde edilen 65 milyar doların yarısını üretime yönlendirselerdi bugün bu krizi yaşamazdık”

 

KURUMLAR GÜÇLÜ OLMALI

Kişilerin değil kurumların güçlü olması gerektiğinin altını çizen Zeybek, Yabancı yatırımcı ülke yatırım yapacak ama güvenmiyor. Niye çünkü bütün yetkiler bir kişide. Böyle olunca piyasalar korkar ve yatırım yapmak istemez. Özellikle Batı sermayesi adalet ister, hukuk ister, güven ister. Sen her yetkiyi bir kişide topla, her şey iki dudağının arasında olsun o zaman sana bu piyasalar nasıl güvenecek. Ben anayasa referandumu sırasında bunu vatandaşa hep söyledim. Güçlü olan devlet, kurumları güçlü olan devlettir. Yani kişiler değil kurumlar güçlü olacak. Kişinin güçlü olması devletin güçlü olmasını gerektirmiyor. Sonuç olarak bu ülke bizim ve gereken tedbirler ciddiye alınır ve biran önce bu ekonomik çıkmazdan kurtuluruz” dedi. Görkem DELLAL

 

  

Editör: TE Bilisim