CHP’de olağanüstü kurultay isteyen delegelerin Ankara’daki toplantısına katılan CHP Antalya Kurultay Delegesi Mehmet Özbey, Muharrem İnce’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleşen toplantıyla ilgili Akdeniz GERÇEK’e bilgi verdi.

 

SEÇİMLİ KURULTAY ŞART

300’ün üzerinde imza veren delegeyle Ankara’da bir araya geldiklerini kaydeden Özbey, şöyle konuştu: “Siyasi, ekonomik ve sosyal birçok konu görüşüldü. Parti iç ailevi sorunları konuştuk. Çok olumlu bir toplantıydı. Parti içinde siyaset üretmemeye evrilmiş olan mevcut yönetimle yola devam edilemeyeceği ortadadır. Bu toplantıda kesinlikle olağan üstü seçimli kurultay yapılması gerektiğini ortaya koyduk ve bu konuda ittifakla karar aldık. Bu konuda ki manifestoda yarın (bugün)itibariyle kamuoyunda paylaşılacak.”

 

BU TABLOYLA SEÇİME GİREMEYİZ

“Bu coşkusuz, heyecansız ve umut vermeyen bir tabloyla seçime girmemiz halinde yerel seçimlerde allak bullak olacağımızın idraki içindeyiz. CHP’nin siyaseten genel seçimlere bakışında bir heyecan olmalıdır. Yerel seçimler CHP’nin alyuvarları ve akyuvarlarıdır. Bunlar çalışmadığı için bu anemi ve bu kansızlık bize pahalıya mal olacaktır. Bunun için kemik iliğine ihtiyaç var. Bu kemik iliği de biziz.” 

 

KARARI ÜYE VERMELİ

Bugüne kadar partide belediye başkan adayları seçimine kadar hep yukarıda kararlar alındığını hatırlatan Özbey, bundan sonra son kararı tabanın vermesi gerektiğini vurguladı. Özbey şöyle devam etti: “İrade bizde ama davul ve tokmak genel merkezin elinde. Böyle devam edemez. Bu konuda yetkinin üyeye yani tabana teslim edilmesi lazım. Bu konuda karar üye vermeli. İşte bu yapıldığı takdirde özellikle belediyelerdeki sağ görüşlü insanların belli mevkilerde görev almasının önüne geçilebilir. CHP’de küresel anlamda bir kuraklık başlamıştır. Bu kuraklığın sonlandırılması için tabandan gelen taleplerin değerlendirilmesi lazımdır. CHP’nin çıkışı böyle olur.” Kubilay ELDEMİRCİ

Editör: TE Bilisim