CHP’yi sarsan olay CHP’nin Serik Merkez Mahallesi Çeşme Sokakta bulunan Seçim Bürosu’nda saat 11.00 civarında meydana geldi. Eşi Atiye Akbaba ile bir grup partilinin bulunduğu CHP Serik Seçim Bürosu’nu ziyaret için gelen Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk’i karşılamaya çalışan Abdullah Akbaba, İ.Y.’nin saldırısına uğradı. Önce Akbaba’nın sırtına yumruk atan saldırgan, daha sonra yanında taşıdığı bıçakla saldırmaya kalkıştı. Saldıran şans eseri yara almadan kurtulan Abdullah Akbaba’nın şikayetçi olması üzerine Serik Polis Merkezi’ne götürülen İ.Y., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba, bıçaklı saldırı girişiminden yara almadan kurtuldu. Gözaltına alınan şüpheli İ.Y., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Abdullah Akbaba, İ.Y. isimli saldırganın uzun süredir kendisini tehdit ettiğini belirterek, Serik’i ayağa kaldıran olayı şöyle anlattı :

“Eşim Atiye ve bir grup partililerimiz ile birlikte serim büromuzda sohbet ediyorduk. O sırada seçim büromuza Antalya eski Milletvekili Tuncay Ercenk geldi. Tuncay Bey, parti büyüğümüz olduğu için kendisini karşılamak için ayağa kalktım. Tam o anda İ.Y., arkamdan biri yumruk vurdu. Döndüm, baktım İ.Y. isimli şahıs. 'Niye vuruyorsun' diye sorduğumda küfür etmeye başladı. O sırada elinde 15 santim büyüklüğünde bıçak vardı. Bıçağı bana saplamak istedi. Ben de koluna vurdum, bıçağı elinden düşürdü. Ruhen hasta birisi, niyeti beni öldürmekti. Bu şahıs Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın dayısı. Olay sonrası Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şahıstan şikayetçi oldum"

EŞİM ŞOKTAN ÇIKAMADI

“Saldırının etkisiyle cinnet geçirmek üzereyim, çok üzgünüm” diyen Abdullah Akbaba, yumruklu bıçaklı saldırısı sırasında seçim bürosunda bulunan eşi Atiye Akbaba’nın şok yaşadığını, olayın etkisinden kurtulamadığını söyledi.

Saldırgan İ.Y. ise Serik Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde "CHP Serik İlçe Başkanı Abdullah Akbaba bana 'Seçim bürosuna niye geliyorsun' dedi. Bunun dışında birkaç yerde de yeğenim Ümit Uysal hakkında ileri geri konuşmuş. O yüzden tartıştık" dedi. İ.Y.’nin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildiriliyor. (İbrahim AKKAYA)

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim