Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, bugün yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi Akdeniz GERÇEK’e özel açıklamalarda bulundu. Bir gecede kaldırılan TEOG’un yerine gelen sistemi eleştiren Öztürk, “Biz Eğitim-Sen olarak bu sınav sistemine başından beri karşıyız. Bu sonuçtan gidilen bir şeydir. Sonuçtan gidilen şeyler sınavla ölçüldüğü için sorunludur. Çocuklara her sene, her dönem böyle bu stresi yaşatıyorlar” dedi.

 

“ÇEMBER” SİSTEMİ BOZDU

Yeni getirilen Çember sistemiyle çocukların istemediği okulları tercih etmelerinin sağlanacağını hatırlatan Öztürk, “Çember sistemi getirildi ve okullar nitelikli ve niteliksiz diye ayrıldı. Neriman Nuran Çakallıklı Okulu niteliksiz bir okula dönüştürüldü. Çocuklar yüzde 10 barajına giremediği zaman başka okullara gidilecek. Aldemir Atilla Konuk ve Neriman Nuran Çakallıklı gibi okulların da 9’uncu sınıf kontenjanları düşürüldüğü için çember sisteminden dolayı İmam Hatiplere yönelinecek. İmam Hatiplerin sayıları yükseliyor, bunların sayıları düşürülüyor. Çocukların istemediği bir okul tercih ettirecekler” diye konuştu.

 

“MİLLİ EĞİTİM İFLAS ETMİŞTİR”

“Milli Eğitim iflas etmiştir” diyen Öztürk açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Milli Eğitim’in uygulanan politikaları, 16 yıl sonra gelinin noktada bütün her şey bir gecede değiştirildi ve bu sistem getirildi. Bu yüzde 10’da zaten üçe bölünüyor. İmam Hatip Liseleri, Anadolu Liseleri ve Meslek liseleri getiriliyor. Dolayısıyla böyle olunca nitelikli okullara yüzde 3 buçuğa denk gelmiş oluyor. Gittikçe eğitim sistemini ‘siz kazanamayın, zorla İmam Hatip’e yazılın’a getiriyorlar. Çocuklar da bu sınav stresiyle sınava girecek. Bu durum çok kötü. Hepsi de at yarışı misali sınava sokuluyor. Ben buradan bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum.” Kubilay ELDEMİRCİ

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim