Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Gündem | TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Ömer Aras’a Soruşturma! İfadelerinin Ardından Mahkemeye Sevk Edildiler

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Ömer Aras’a Soruşturma! İfadelerinin Ardından Mahkemeye Sevk Edildiler

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras'ın ardından, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras'ın ardından, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve Ömer Aras’a Soruşturma! İfadelerinin Ardından Mahkemeye Sevk Edildiler

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras'ın ardından, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan hakkında da "Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. İki isim, polis eşliğinde İstanbul Adliyesi’ne götürülerek savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.

Savcılık Kararı: Adli Kontrol Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildiler

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras, 13 Şubat 2025 tarihinde gerçekleştirilen TÜSİAD Olağan Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmalar nedeniyle soruşturmaya tabi tutuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, her iki ismin de yargıyı etkilemeye yönelik ve gerçeğe aykırı beyanlarda bulunduğunu belirtti.

Bunun üzerine savcılık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne talimat vererek iki ismin ifadeye çağrılmasını istedi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 "TÜSİAD YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras’ın 13 Şubat 2025 tarihinde düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalar, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlarını içerdiğinden dolayı Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 14 Şubat 2025 tarihinde re’sen soruşturma başlatılmıştır.

 Aynı genel kurulda konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın da benzer içerikte beyanlarda bulunduğu tespit edilerek hakkında re’sen soruşturma başlatılmıştır.

 Şüpheliler Orhan Turan ve Mehmet Ömer Arif Aras’ın ifadelerinin alınması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne talimat verilmiştir."

Bu kararın ardından iki isim, polis eşliğinde İstanbul Adliyesi’ne götürülerek ifadelerini verdi.

İfade Süreçleri Tamamlandı!

 Ömer Aras’ın savcılık ifadesi yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.
 Orhan Turan ise 1 saat süren ifade işlemlerinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılık, her iki ismin de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Erdoğan: "TÜSİAD Haddinizi Bileceksiniz!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda TÜSİAD’ı sert sözlerle eleştirdi ve derneği hedef aldı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:
 "TÜSİAD'ın açıklaması haddini aştı, buram buram provokasyon kokuyor. Demokraside hiç kimse eleştiriden muaf değildir. Ancak, iş insanı derneğiyseniz iş insanı derneği gibi davranmayı bileceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, yargıyı baskı altına almaya kalkışmayacaksınız."

Bu açıklamanın hemen ardından TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ifadeye çağrıldı.

TÜSİAD'dan Açıklama Geldi!

Soruşturma kararının ardından TÜSİAD bir açıklama yaparak, “Doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi, demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaşıyoruz. Bu, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur.” ifadelerine yer verdi.

Ne Olmuştu?

TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras, genel kurulda yaptığı konuşmada, ülkedeki siyasi gelişmelere yönelik eleştirilerde bulunarak şu sözleri kullanmıştı:

 "Seçilmiş belediye başkanları görevden alınıyor, yerlerine kayyum atanıyor. Bir siyasi parti lideri hakkında önce soruşturma başlatılıyor, sonra farklı bir nedenle tutuklanıyor. Bir büyükşehir belediye başkanı hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle basın toplantısından dakikalar sonra soruşturmalar açılıyor. Bilirkişi görüşmesini yayınlayan gazeteciler gözaltına alınıyor, genel yayın yönetmeni tutuklanıyor. Yeni mezun teğmenler ordudan ihraç ediliyor. Çok kısa sürede arka arkaya gelen bu olaylar toplumda endişe yaratıyor."

Ayrıca, ekonomi hakkında yaptığı değerlendirmede “Kamunun da özel sektör şirketleri ve vatandaşlarımız gibi eşit düzeyde kemer sıkması şart. Enflasyonla mücadele için kamuda daha etkin tasarruf bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız