Nasıl sevindirik olmuştuk ülke olarak ilk EXPO alındığında. Eurovision'u kazanıp bu festivalin ülkemizde yapılmasına sevindiğimiz gibi seviniyorduk.

İktidarın havası apayrıydı.

Önce yer belirleme tartışmaları yaşandı. Bizim “Araştırma” dediğimiz Aksu ilçesindeki alan uygun görüldü. Burada yıllarca hayvancılık ve tarım üzerine araştırmalar yapan, yeni türler üreten bir yapı vardı, adını oradan alırdı. Spakületörler bölgede arsa fiyatlarını patlattı.

Sustunuz..

Bu sefer sıra geldi logoya. Birkaç teklif vardı. Örneğin doğada bolca bulunan (Varyantta bile) pembe renkli yabani karanfil dururken gidip çok az popülasyonu olan dağ başında yetişen Şakayık tercih edildi. Bir logo için görseli en kötü çiçekti. Sustunuz...

Birilerinin faturaları şişirdiği, gereksiz harcamalar yaptığı filan dillendirildi. Genel Sekreter dayanmadı sürece. Ama sadece konuşuldu. Bu insanların, “Reis'in Gazabı”ndan başka kime nasıl hesap verdiğini öğrenemedi kamuoyu.

Sustunuz.

Birileri tatlı paraya doyamadı, çuvalla para ödenen bitki heykelleri bilinçli olarak kurutup devleti bir kere daha yolma çabası iddiaları ortalıkta dolandı.

Sustunuz.

EXPO bitince burası ne olacak? Sorusu soruldu.

Birileri “Acun Ilıcalı Survivor için alacakmış” dedi. Kıpırdandınız.

Bir bürokrat çıktı. “Aksuluyum. Burası bizim” diyerek nemalanmaya çalışanlara inat söz konusu alanı canlandırmaya girişti.

Ben ilk günden beri, “50 yıl sonra bugünkü Karaalioğlu Parkı olacak” derim. Gelişmeleri izliyorum.

Burada küçük üniteler sivil toplum örgütlerine verildi. İşletmeler kiraya veriliyor. Sivil toplum örgütlerine yanlış hatırlamıyorsam “ayda 2 etkinlik” şartı ile veriliyor. Ama bunun için Ekim ayı bekleniyor, hava çok sıcak.

Yılkı atı gibi çayıra yayılıp “Kır Düğünü” dediğimiz bu süreçte bana göre EXPO alanı çok ideal bir alan. Bir değil 5 değil, aynı anda 10 kır düğünü kaldıracak kapasite var.

Haaa... Birde burada kongre merkezi var.

Şimdi sesinizi yükselttiniz.

Kesik Minare mevzuunda, inşaat bittikten sonra bağıranlar gibi.

Sözleşmede bu salonda da düğün yapılacağı yazılıymış. O salon Antalya'nın şerefiymiş.

Koskoca Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düğün yapıldı, belki isteyen olsa şimdi de yapılacak. Biliyor muydunuz?

Biz Dalida'ye Özel İdare Meclis Salonu'nda son konserini verdiren şehiriz.

Bu arada araştırdım, yapısal olarak Eyfel'de düğün yapılamıyor ama nikah törenleri yapılıyormuş. Hem de bizim sosyetenin gözdesiymiş.

Bugüne kadar yapıldı mı bilmiyorum ama ilerde belki bizim kulenin çatısındaki lokanta da küçük katılımlı düğünlere ev sahipliği yapabilir. Ne dersiniz?