Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok kararsız kaldığı konulardan biri. Ramazan ayının 3. gün iftarı için geleneksel tatlardan oluşan özel iftar menümüz hazır. Kültür Portalı'nda yer alan bilgilere göre; Enginarlı Bakla Çorbası, Yalova Köftesi, Sütlü Armut ve Cevizli Kömeç tarifi sizlerle...

Enginarlı Bakla Çorbası

Enginarlı Bakla Çorbası

Malzemeler:

  • 1 adet taze enginar
  • 200 gr taze bakla
  • 60 gr un
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 50 gr dereotu
  • 30 gr zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz

Enginarlı Bakla Çorbası Nasıl Hazırlanır?

Baklaları incecik doğrayın. 5 dakika kaynar suda haşlayıp bir kaba alın. Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve ince kıyılmış enginarı, ardından baklaları ekleyin. Üzerine 1 litre su ekleyip baklaların pişmesini sağlayın. Çukur bir kapta yoğurt, un ve 1 yumurtayı karıştırın. Tam kaynamaya yakın, yoğurtlu karışımı ekleyip kısık ateşte karıştırarak 5-6 dakika yavaş ateşte kaynatın. Tuzu en son ekleyin. Biraz dinlendikten sonra üzerine dereotu ve pul biber ekleyerek servis yapın.

Antalya’da Ramazan Etkinlikleri Coşturdu Antalya’da Ramazan Etkinlikleri Coşturdu

Yalova Köftesi

Yalova Köftesi

Yalova Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:

  • 400 gr koyun kıyması
  • 3 adet yumurta
  • 1 kalın dilim bayat ekmek
  • 2 orta boy soğan
  • 1/2 su bardağı kaşar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi
  • 4 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
  • ½ bardak süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yeşil salata

Yalova Köftesi Nasıl Hazırlanır?

Kreması için ufak bir tencereye yağ ekleyin, eritin. Az un ekleyin, bir dakika kadar kavurun. Süt ilave edilerek koyulaşıncaya kadar telle karıştırın ve ateşten indirerek, yumurta, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.

Uygun boyda bir kabın içine koyulan kıyma, rendelenmiş soğan suyu, ekmek içi, tuz, karabiber, rendelenmiş hindistancevizi ve iki yumurtanın sarısı ekleyerek iyice karıştırın. Bu karışım bir kere daha kıyma makinesinde çekilir. Irice parçalara ayrılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Kıymanın çukur kısmına hazırlanan krema doldurulur ve 170 derecelik fırında yarım saatten fazla pişirilir. Üstünün kızarması tercih edilir. İnce kıyılmış yeşil salata ekleyerek servis edin.

Cevizli Kömeç

Cevizli Kömeç

Cevizli Kömeç İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gr un
  • 45 gr yaş maya
  • 150 ml ılık su
  • 25 gr toz şeker
  • 150 ml süt
  • 90 gr ayçiçek yağı
  • Tuz
  • 350 gr ceviz içi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 40 gr susam veya çörek otu

Cevizli Kömeç Nasıl Hazırlanır?

Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı ekleyin ve yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bezle örterek dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açın. Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştirin. Rulo şeklinde sarın ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Sütlü Armut

Sütlü Armut Tatlısı

Sütlü Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 kg armut
  • 1 litre manda sütü
  • 1 litre su

Sütlü Armut Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Armutları yıkayın. Çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soyun. Armutları 4'e bölün. Tencereye konan armutları su içinde haşlayın ve soğutun. Servis kaselerinin yarısına kadar komposto, diğer yarısına ise süt ilave ederek servis yapın.

2. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri 2. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri

1. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri 1. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar menüsü ve tarifleri

Kaynak: Haber Merkezi