Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

Bursa'da kiracısının evden çıkmasını sağlamak için baca deliğinden müzik yayını yaparak rahatsızlık veren ev sahibi Tenzile Bulunmuş, 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da kiracısının evden çıkmasını sağlamak için baca deliğinden müzik yayını yaparak rahatsızlık veren ev sahibi Tenzile Bulunmuş, 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

Bursa'nın İznik ilçesi Yeşil Cami Mahallesi'nde yaşanan olayda, ev sahibi Tenzile Bulunmuş, kiracısı Nusret Durmaz'ın evden çıkmasını sağlamak amacıyla baca deliğini kırarak alt kattaki kiracısına horon dinletmişti. Kiracı Durmaz, ev sahibinin yaptığı psikolojik baskıyı cep telefonuyla kaydederek İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

Kirayı Ödemiyorlar ve Çıkmıyorlar

Ev sahibi Tenzile Bulunmuş, kiracısının sözleşmesi bitmesine rağmen evden çıkmadığını belirterek, “Sözleşme bitince ‘Kendinize ev bulun. 2 sene oturdunuz sözleşmeniz bitti’ dedim. Evden çıkmalarını istedim ama ‘Çıkmayız’ dediler. Bende o sırada İstanbul’a hasta bakmaya gitmiştim. Telefon ettiler, ‘Kiracın çıkmıyor’ dediler. Arkadaşlarım ‘Yardım edelim, ev tutup çıkartacağız’ dediler. İstanbul’dan geldim kiracılar bana ‘Bize ev vermiyorlar, çıkmayacağız’ dedi. Ağustos’tan beri kira ödemiyorlar. Benim evimi de kötülüyorlarmış. ‘Çok rutubet var sakın tutmayın’ diyorlarmış” dedi.

Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

Bulunmuş, kiracının evden çıkması için baca duvarını delerek müzik yayını yaptığını itiraf etti ve bu yolla kiracıyı rahatsız etmeye çalıştığını söyledi. O dönem yaşadığı zorlukları anlatan Bulunmuş, “Ben aldığım kira ile geçiniyorum. Ancak ödemedikleri ve istediğim fiyatı vermedikleri için mağdur oldum. Şimdi televizyonu evin içinde gezdiriyorum. Oradan aşağı ses veriyorum. 4 çocukları var kapıları çarparak rahatsızlık veriyorlar. Artık yıldım. Baca duvarını delerek oradan aşağı müzik veriyorum. Benim evde bana zulüm ediyorlar. Kapıları tekmeliyorlar. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedikçe kapıyı yüzüme örtüyor. Dilerim Allah’tan iki yakası bir araya gelmesin. Rahat yaşantısı olmasın. Evimden çıksın gitsin istiyorum'' diye konuştu

Yüksek Fiyattan Kiraya Vermek İstiyor

Kiracı Nusret Durmaz ise ev sahibinin kendilerini yüksek fiyat talebi nedeniyle evden çıkarmak istediğini iddia etti. Durmaz, "Bu evde kiracıyız. Her ay kiramızı ödüyoruz. Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek. Soba borusundan bize müzik dinletti. Şu an ki bu durum toplumun kanayan yarası. Haklıysanız peşini bırakmayın. Zorbalıkla bu işler olmaz. Şikayetçi olduk''dedi.

Bursa'da Kiracısına Horon Dinleten Ev Sahibine Hapis Cezası Verildi

İznik Asliye Ceza Mahkemesi, Tenzile Bulunmuş'u ‘huzur ve sükûneti bozma’ suçundan 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak adli sicil kaydı olmayan Bulunmuş’un cezası, 5 yıl süreyle ertelendi. Olayın ardından kiracı Nusret Durmaz evi terk etti ve o daire iki yıldır boş durumda.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız