Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadın girişimcilere yönelik özelleşmiş hızlandırıcı faaliyetlerle temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcileri destekleyeceği Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı başvurularını açtı. Program, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yönetilen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da paydaş olarak yer aldığı bir girişimdir.

Kadın Girişimcilerin Ticari Potansiyellerini Artırmak İçin Modül Eklendi

GCIP'nin 2. fazında, temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilerin ürünlerinin ticari performanslarını artırmak, yatırıma hazır hale getirmek ve küresel pazarlara açılmalarını desteklemek amacıyla "Temiz Teknoloji Alanında Kadın Girişimciler için Yatırıma Hazırlık ve Küreselleşme Modülü" eklendi. Bu modül, girişimcilerin projelerine yönelik destek sağlayacak ve onları uluslararası alanda rekabet edebilir hale getirecek.

Hızlandırıcı Faaliyetler ve Yarışmalar Yenilikçi Girişimcilere Dönüşecek

Program kapsamında, hızlandırıcı faaliyetler ve yarışmalar aracılığıyla temiz teknoloji çözümleri, yenilikçi girişimcilere dönüştürülecek. Teknoloji doğrulama ve yatırıma hazırlık bileşenleriyle, kadın girişimciler ulusal ve küresel pazarlara daha etkin bir şekilde hazırlanacaklar.

Destek Kategorileri ve Başvuru Süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliği kapsamında, proje için kadın girişimcilere çeşitli destekler sağlanacak. Bu destekler arasında "Toplumsal Etkide Öncü Kadın Girişimci Desteği", "Yenilikçi Kadın Girişimci Desteği", "En İyi Gelişim Gösteren Kadın Girişimci Desteği" ve "Genç Kadın Girişimci Desteği" bulunmaktadır. Başvurular, 15 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 bin TL Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 bin TL

Başvuru Süreci ve Sonrası

GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı başvuruları https://gcip.tech/country/turkiye/ adresi üzerinden yapılabilmektedir. Başvuruların son tarihi 15 Mayıs olarak belirlenmiştir. Seçilen takımlar arasından, kurucularından biri kadın veya en az bir üst düzey yöneticisi kadın olan takımlar modüle dahil edilecektir. Seçilen adaylar, 2024 yılı Temmuz ayında düzenlenecek GCIP Türkiye 2024 Ulusal Akademisi'ne davet edilecekler ve Ağustos-Kasım 2024 tarihleri arasında eğitim ve mentörlük hizmetleri alarak temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı elde edecekler.

Yatırıma Hazırlık ve Mentörlük Hizmetleri

Program kapsamında, girişimlerin yatırıma hazırlık seviyeleri uzmanlar tarafından değerlendirilecek ve gelişime açık konularda takımların ihtiyaçlarına özel uzman mentörler atanacaktır. Ayrıca, ustalık atölye çalışmaları ve yatırımcı buluşmaları düzenlenecek, bu sayede girişimciler iş fikirlerini daha etkin bir şekilde geliştirebileceklerdir.

Kaynak: İHA