Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
26°
Akdeniz Gerçek | Adana | Adana’da Orman Girişlerine 31 Ekim’e Kadar Yasak Geldi

Adana’da Orman Girişlerine 31 Ekim’e Kadar Yasak Geldi

Adana Valiliği, artan yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara girişleri 31 Ekim 2025’e kadar yasakladı. Karar, yangınların önüne geçilmesi ve doğanın korunması amacıyla alındı. Mesire ve piknik alanları ise kısıtlamaya dahil edilmedi.

Adana Valiliği, artan yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara girişleri 31 Ekim 2025’e kadar yasakladı. Karar, yangınların önüne geçilmesi ve doğanın korunması amacıyla alındı. Mesire ve piknik alanları ise kısıtlamaya dahil edilmedi.

Adana’da Orman Girişlerine 31 Ekim’e Kadar Yasak Geldi

Adana Valiliği, yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına karşı yeni bir önlem aldı. 31 Ekim tarihine kadar ormanlık bölgelere girişler yasaklandı. Kararın, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte oluşabilecek yangın tehlikesini en aza indirmeyi amaçladığı belirtildi.

Valilik, yasağın hem vatandaşların can güvenliği hem de doğal hayatın korunması için zorunlu olduğunu vurguladı.

Adana’da Orman Girişlerine 31 Ekim’e Kadar Yasak Geldi2

Piknik ve Mesire Alanları Yasağa Dahil Değil

Yasak kararında halkın sıklıkla kullandığı bazı alanlar istisna tutuldu. Adana Valiliği, orman sınırları dışında kalan piknik ve mesire alanlarında kontrollü şekilde vakit geçirilebileceğini duyurdu. Ancak bu bölgelerde de ateş yakılması, mangal yapılması ve izinsiz faaliyetler kesinlikle yasak.

Valilik, orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşın desteğinin büyük önem taşıdığını hatırlatarak, alınan tedbirlere titizlikle uyulması çağrısında bulundu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız