Ramazan ayında iftar menüsü vatandaşların en çok öneri araştırdığı konulardan biri. Ramazan ayının 5. gün iftarı için geleneksel tatlardan oluşan özel iftar menüsünde; Kültür Portalı'ndan Bolu Usulü Patates Çorbası, Patlıcan Çullaması, Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte, Ayva Tatlısı bulunuyor.

Bolu Usulü Patates Çorbası
Bolu Usulü Patates Çorbası (6 - 8 Kişilik)

Patates Çorbası Malzemeleri:

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ, tuz, su

Yapılışı:

Patatesler ve diğer malzemelerle hazırlanan bu nefis çorba, sofralarınızı şenlendirecek. İnce doğranmış patatesler ve diğer malzemelerle hazırlanan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz.

Sıkıcık çorbasından Züngül tatlısına 27. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri Sıkıcık çorbasından Züngül tatlısına 27. gün iftar menüsü! Geleneksel iftar tarifleri

Patlıcan Çullaması

Patlıcan Çullaması (4 Kişilik)

Patlıcan Çullaması Malzemeleri:

  • 6 adet iri boy patlıcan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • Kara biber, kırmızı biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri boy dolma biber
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı:

Patlıcan, domates, biber ve diğer malzemelerle hazırlanan bu lezzetli çullamayı denemek için sabırsızlanacaksınız. İnce doğranmış malzemelerle hazırlanan bu enfes yemeği, ailenizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz.

Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte

Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte (4 Kişilik)

Erişte Malzemeleri:

  • 500 g erişte
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı rendelenmiş keş
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • Su

Yapılışı:

Erişte, ceviz ve keş ile hazırlanan bu nefis yemeği denemek için sabırsızlanacaksınız. Kaynayan suya eklenen erişteler, ceviz ve keş ile harmanlanarak servis ediliyor. Bu lezzetli yemeği, aileniz ve misafirlerinizle paylaşmak için harika bir seçenek.

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı (6 - 8 Kişilik)

Ayva Tatlısı Malzemeleri:

  • 3 orta boy ayva
  • 3 bardak şeker
  • 200 gr kaymak
  • 200 gr ceviz
  • 4 adet karanfil
  • 3 bardak su

Yapılışı:

Bursa'nın yöresel tatlarından olan ayva tatlısı, sofralarınıza şıklık katacak. Şekerli suda pişirilen ayvalar, kaymak ve ceviz ile servis edilerek sunuluyor. Bu enfes tatlıyı denemek için sabırsızlanacaksınız.

Ramazan İmsakiyesi 2024 belli oldu: Sahur ve iftar saatleri ne zaman? Ramazan İmsakiyesi 2024 belli oldu: Sahur ve iftar saatleri ne zaman?

Kaynak: Haber Merkezi