Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Yerel | Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı

Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı

Hatay'da doğa harikası olarak kabul edilen Dekuk Şelalesi, maden arama firmasının gerçekleştirdiği patlama sonucunda zarar gördü.

Hatay'da doğa harikası olarak kabul edilen Dekuk Şelalesi, maden arama firmasının gerçekleştirdiği patlama sonucunda zarar gördü.

Hatay'da şelaleye zarar veren maden firması askıya alındı

Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Dekuk şelalesi, uzun yıllardır bölge halkının doğayla iç içe vakit geçirdiği, sakin ve serin bir mekandı. Ancak son zamanlarda şelalenin doğal güzelliği, yaşanan kuraklık nedeniyle giderek azalmıştı. Bu duruma bir de şimdiye kadar hiç yaşanmayan bir olay eklendi.

Patlama Sonucu Doğa Zarar Gördü

Şelalenin 100 metre mesafesinde gerçekleşen patlama, bölgenin doğal yapısına büyük zarar verdi. Patlama anı, sosyal medyada hızla yayıldı ve Hatay Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, patlamanın şelaleye zarar veren bir maden firmasının faaliyeti sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

Valilik İncelemelerine Başladı

Hatay Valiliği, söz konusu bölgenin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırıldığını açıkladı. Ancak şelalenin doğal bir güzellik olduğunu ve korunması gerektiğini vurgulayarak, maden firmasının faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu. Ayrıca, patlamanın çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi için çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız