Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Yavrudoğan Göleti 15 Yıldır Tamamlanmayı Bekliyor

Antalya’da Yavrudoğan Göleti 15 Yıldır Tamamlanmayı Bekliyor

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 15 yıldır tamamlanmayan Yavrudoğan Göleti Projesi’nin bölgedeki 11.500 dönümlük tarım arazisini sulayacağını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na projeyi acilen hayata geçirme çağrısı yaptı.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 15 yıldır tamamlanmayan Yavrudoğan Göleti Projesi’nin bölgedeki 11.500 dönümlük tarım arazisini sulayacağını belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na projeyi acilen hayata geçirme çağrısı yaptı.

Antalya’da Yavrudoğan Göleti 15 Yıldır Tamamlanmayı Bekliyor

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Manavgat ilçesine bağlı Yavrudoğan Mahallesi’nde 2008-2010 yıllarında yapılacağı duyurulan ancak bugüne kadar hayata geçirilemeyen Yavrudoğan Göleti Projesi’ni tekrar gündeme getirdi.

“Bu Gölet Yapılmış Olsaydı 11.500 Dönüm Arazi Sulanabilecekti”

Projenin üzerinden 15 yıl geçtiğini hatırlatan Kaya, “Tek bir çivi dahi çakılmış değil. Eğer bu gölet yapılmış olsaydı, Hocalar Mahallesi’nde 10 bin dönüm, Yavrudoğan, Gündoğdu ve Çolaklı mahallelerinde ise 1.500 dönüm olmak üzere toplam 11.500 dönüm arazi sulanabilecek, üretime kazandırılacaktı” diye konuştu.

Vekil Kaya’dan Ptt'ye Side Taşağıl Ve Cevizli Çağrısı 2

“Yatırımları Yıllardır Erteliyoruz”

Göletin tamamlanmaması nedeniyle bölgedeki binlerce dönüm tarım arazisinin sulanamaması ve üreticilerin topraklarını değerlendirememesi büyük bir sorun teşkil ediyor. Kaya, “Çiftçimiz çaresiz, toprak suya hasret. Biz bir yandan tarıma destekten, teşvikten söz ediyoruz; diğer yandan bu hayati yatırımları yıllardır erteliyoruz. Bu bir çelişkidir” ifadelerini kullandı.

“Yavrudoğan Göleti Projesi’ni Bir An Önce Hayata Geçirin”

Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenen Kaya, “Yavrudoğan Göleti Projesi’ni bir an önce hayata geçirin. Manavgat’ımız hak ettiği hizmetleri alana kadar mücadelemiz sürecek.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız