Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Yaşam | Bingöl'de Bir Deprem Daha Meydana Geldi

Bingöl'de Bir Deprem Daha Meydana Geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl'ün Kiğı ilçesi yakınlarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem Özlüce Barajı'nın sadece 1.5 kilometre uzağında gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl'ün Kiğı ilçesi yakınlarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem Özlüce Barajı'nın sadece 1.5 kilometre uzağında gerçekleşti.

Bingöl'de Bir Deprem Daha Meydana Geldi

1 Haziran 2025 tarihinde saat 12.26’da Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı Özlüce Barajı yakınlarında 4.4 (Mw) büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının yerin 7.02 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

AFAD’ın verilerine göre depremin merkez üssü, Özlüce Barajı’na 1.57 kilometre mesafede yer alıyor. Depremin koordinatları ise 39.22056 enlem ve 40.31833 boylam olarak açıklandı.

Bingöl’de Bir Deprem Daha

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, 1 Haziran 2025 Pazar günü saat 12.55’te, Bingöl'ün Kiğı ilçesi merkezli bir deprem kaydedildi. 3.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin yüzeyden 11.13 kilometre derinlikte olduğu bildirildi.

22 Mayıs 1971 - Bingöl Merkez - 6.8 Mw

Bingöl'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 878 kişi hayatını kaybetti, 7 bine yakın bina yıkıldı. Kent büyük ölçüde harabeye döndü.

1 Mayıs 2003 - Sarayköy (Bingöl) - 6.4 Mw

Bingöl’ün Sarayköy ilçesinde gece saatlerinde yaşanan depremde 176 kişi yaşamını yitirdi. En çok can kaybı öğrenci yurdundaki yıkımdan kaynaklandı.

14 Haziran 2020 - Karlıova - 5.8 Mw

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 5.8’lik depremde bir güvenlik korucusu hayatını kaybetti. Çok sayıda bina hasar gördü.

27 Kasım 2005 - Karlıova - 5.7 Mw

Karlıova'da kaydedilen 5.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmadı. Köylerde ağır yapısal hasar oluştu.

13 Mart 1995 - Kiğı - 5.7 Mw

Özlüce Barajı yakınlarında meydana gelen depremde bir kişi yaşamını yitirdi. Kiğı ve çevresinde evler zarar gördü.

12 Mart 2020 - Karlıova - 5.7 Mw

Karlıova merkezli deprem, Bingöl'ün yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız