Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Teknoloji | Tesla'nın Tam Otonom Sürüş Yazılımı Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Tesla'nın Tam Otonom Sürüş Yazılımı Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Tesla, 2025'te Avrupa ve Çin'de tam otonom sürüş yazılımı FSD'yi sunacak. Elon Musk, düzenleyici onayın yıl sonuna kadar alınabileceğini belirtti.

Tesla, 2025'te Avrupa ve Çin'de tam otonom sürüş yazılımı FSD'yi sunacak. Elon Musk, düzenleyici onayın yıl sonuna kadar alınabileceğini belirtti.

Tesla'nın Tam Otonom Sürüş Yazılımı Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2025 yılının ilk çeyreğinde Avrupa ve Çin pazarlarında tam otonom sürüş yazılımı olan FSD'nin kullanıma sunulacağını duyurdu. Bu adımın regülasyon onayı ile gerçekleşeceği belirtildi.

Tesla'nın Tam Otonom Sürüş Yazılımı Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Tesla FSD, Türkiye, Avrupa ve Çin Pazarlarına Geliyor

Tesla, yapay zeka birimi tarafından oluşturulan yol haritasına göre FSD yazılımını geliştirmeye devam ediyor. Şirket, bu yıl içinde FSD üzerinde çalışmalarını sürdürecek ve yeni aracı olan Cybertruck'a entegre etmeyi hedefliyor. Avrupa ve Çin pazarlarında da FSD'nin kullanıma sunulması planlanıyor.

FSD için Düzenleyici Onayın Yıl Sonuna Kadar Alınabileceğini Belirtti

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Avrupa ve Çin'de FSD için düzenleyici onay alma konusunda iyimser olduğunu dile getirmişti. Musk, FSD'nin sağdan direksiyonlu pazarlarda 2025 yılının ilk çeyreğinde ya da Nisan-Haziran döneminde piyasaya sürülebileceğini ifade etti.

Tesla'nın Tam Otonom Sürüş Yazılımı Türkiye'de Kullanıma Sunulacak

Tam Otonom Sürüş Olmaktan Uzak

FSD aslında araçları tamamen otonom hale getirmeyi amaçlayan bir teknoloji değil. Sürücülerin hala dikkatli olmaları ve gerektiğinde kontrolü devralmaları gerekiyor. FSD, şu anda Avrupa ve Çin'de kullanımda olan Autopilot'un gelişmiş bir versiyonu olarak konumlandırılıyor.

Tesla'nın kurucusu Elon Musk, şirketi yapay zeka merkezli bir hale getirme ve otonom sürüş teknolojilerini geliştirme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Ancak teknik ve düzenleyici zorluklar nedeniyle bu hedefe henüz tam anlamıyla ulaşılamadı.

Tesla, önümüzdeki dönemde Cybertruck için FSD, daha az müdahale gerektiren yazılımlar ve robotaksi (Cybercab) gibi yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam edecek. Şirket, 10 Ekim tarihinde Cybercab'ı tanıtma planları yapıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız