Akdeniz Gerçek | Teknoloji | Telegram Kullancı Sayısında Rekor Kırdı

Telegram Kullancı Sayısında Rekor Kırdı

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, mesajlaşma uygulamasının aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiğini açıkladı.

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, mesajlaşma uygulamasının aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiğini açıkladı.

Telegram Kullancı Sayısında Rekor Kırdı

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, yaptığı yazılı açıklamada uygulamanın rekor bir kullanıcı sayısına ulaştığını duyurdu. Durov, Telegram’ın aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiğini belirterek, “Çin merkezli WeChat hariç, dünyanın en popüler ikinci mesajlaşma uygulaması olduk.” dedi.

Telegram Kullancı Sayısında Rekor Kırdı

Telegram kullanıcılarının uygulamada günde ortalama 41 dakika geçirdiğini aktaran Durov, platformun 2024 yılında 547 milyon dolar kar elde ettiğini vurguladı.

WhatsApp, Telegram’ın Ucuz Bir Taklididir

Durov, açıklamasında Telegram’ın bağımsızlığını koruyarak büyümeye devam ettiğini ifade etti.

WhatsApp’ı sert sözlerle eleştiren Durov, şu ifadeleri kullandı:

“WhatsApp, Telegram’ın ucuz, sulandırılmış bir taklididir. Yıllardır bizi yavaşlatmak için lobicilik ve halkla ilişkiler için milyarlarca dolar harcayarak, umutsuzca yeniliklerimizi kopyalamaya çalıştılar. Ancak başaramadılar. Telegram büyüdü, karlı hale geldi ve rakibimizin aksine bağımsızlığını korudu.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız