Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Tayfun Kahraman'a yapılan 'kelepçeli işkenceye' Meriç Kahraman isyan etti

Tayfun Kahraman'a yapılan 'kelepçeli işkenceye' Meriç Kahraman isyan etti

Meriç Kahraman, Gezi davası tutuklusu eşi Dr. Tayfun Kahraman’ın MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken uğradığı kötü muamele hakkında bilgiler paylaştı.

Meriç Kahraman, Gezi davası tutuklusu eşi Dr. Tayfun Kahraman’ın MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne götürülürken uğradığı kötü muamele hakkında bilgiler paylaştı.

Tayfun Kahraman'a yapılan 'kelepçeli işkenceye' Meriç Kahraman isyan etti

Gezi davası tutuklusu Dr. Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, eşinin MS hastalığı nedeniyle hastaneye götürülürken maruz kaldığı kötü muameleye dair yeni bilgiler verdi. Meriç Kahraman, Tayfun Kahraman’ın sağlık durumunun şu an için iyi olduğunu belirterek, yaşananların sindirilemeyeceğini ve takipçisi olacaklarını vurguladı.

"Yaşananlar Kayıt Altında, Soruşturmalar Başlatıldı"

Meriç Kahraman, eşine yapılanları asla normal karşılamadıklarını belirtti. “Yaşanan her şeyin tutanağı var, şahitleri var. Soruşturma açıldığına dair haberleri basından öğrendik. Avukatlarımız konuyu takip ediyor ve sonuna kadar da takip edeceğiz” diyerek, olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

"Kelepçe Sıkıştırılarak Eziyet Edildi"

Meriç Kahraman, dün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, eşinin hastaneye götürülürken yanında bulunan kolluk güçleri tarafından 6 buçuk saat boyunca kelepçeli tutulduğunu ve kelepçenin kan akışını durduracak kadar sıkı olduğunu bildirdi. Bu durumun düzeltilmesi talebine rağmen, kelepçenin inadına daha da sıkılarak eşine eziyet edildiğini ifade etti. Bu kötü muamele sonrasında Tayfun Kahraman’ın bileklerinde yaralar oluştuğunu belirtti. Yaşanan bu olay üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

"Tayfun Kahraman’ın Özgürlüğü Bütün Ülkeye Zulümdür"

Meriç Kahraman, sosyal medya hesabından yaptığı bugünkü paylaşımda, “Eşim Tayfun Kahraman'ın özgürlüğü, şahsi bir mesele değil. Hukuk ve adaletin kırıntısı varsa bir gün bile içeride olması bütün ülkeye zulümdür, zarardır. Masumiyetimizi tartıştırmayız, haysiyetimize dokundurmayız, bir adım geri atmayız” diyerek, Tayfun Kahraman’ın masumiyetini savundu ve hukuk mücadelesinden geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Meriç Kahraman isyan etti

Meriç Kahraman sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bugün, 29 Ağustos 2024’te, eşim ve kızımın babası Dr. Tayfun Kahraman MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne giderken, kendisine eşlik eden kolluk güçleri, sabahtan itibaren 6 buçuk saat boyunca, kelepçesini bileklerindeki kan akışını durduracak ve fiziki zarar verecek şekilde niye sıktı? Talimatı kim verdi? Eşim, zarar gördüğünü söylediğinde inadına kelepçesini daha da sıkarak eziyet etmelerini ve bileklerinin yara içinde kalmasına yol açtıklarından haberiniz var mı? Yasa ve mevzuat gereği, doktor muayenesinde kolluk güçlerinin bulunması yasak olduğu halde, doktorun ve Tayfun Kahraman’ın hukuku hatırlatıp çıkmalarını istemelerine rağmen muayenehaneden çıkmamalarını talimat alarak mı yaptılar? Yasaları tanımayan bu kişiler, gücünü kimden alıyor? Bu şahıslar; haksız muamele ve eziyet karşısında tutanak tutulmasını isteyen eşimi tehdit etme cüretini nereden buluyorlar? Toplumun bütün kesimlerinden Tayfun’un masumiyetine ilişkin açıklamalar gelirken böyle bir muameleyi, kime ve ne mesaj olarak anlamalıyız? Özgürlüğümüzü elimizden aldınız, hukuku çiğnediniz. Ama haysiyetimize dokundurmayız!"

Jandarma Genel Komutanlığı İddiaları Yalanladı

Jandarma Genel Komutanlığı, bu iddialar hakkında, "Tüm sevk ve tedavi işlemleri yürürlükteki kanun, yönetmelik ve yönergelere uygun olarak yapılmıştır. Hükümlünün kelepçesinin sıkılması ve tehdit edilmesi gibi bir olay yaşanmadığı gibi şahısla ilgili herhangi bir darp raporu da bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız