“Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganının mimarı Berkay Gezgin, CHP 39’uncu Olağan Kurultay’da PM adaylığını geri çektiğini açıklamıştı. Neden çekildiğini açıklayan açıklama geldi.
"‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ Sloganının Mimarı Berkay Gezgin Gözaltında!"
Saraçhane’den PM’ye Uzanan Süreç
Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasında öne çıkan “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganının sahibi Berkay Gezgin, nisan ayında Saraçhane’de düzenlenen gösterilerde gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bir süre sonra serbest bırakılan Gezgin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından Parti Meclisi’ne (PM) alınmıştı.
Berkay Gezgin Kimdir? Neden Tutuklanmıştı? Kaç Yaşında?
Kurultayda Adaylıktan Çekildi
CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı’nda PM adayı olan Gezgin’in anahtar listeye yazılmadığı kesinleşti. Bunun üzerine divana başvurarak adaylık başvurusunu geri çekti. Partililer arasında bir süredir Gezgin’e yönelik tepkiler olduğu ve PM’den çıkarılmasının istendiği biliniyordu.

Eğitim Önceliği Nedeniyle Çekildi
Gezgin yaptığı açıklamada, üniversite eğitimine yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “Üniversite eğitimime yoğun bir şekilde devam ettiğim için bu dönem Parti Meclisi üyeliğine başvurmadım. Sorumluluklarımı ön plana koyarak, eğitimimi tamamlayıp görevlerimi yerine getirmenin önemine inanıyorum. Ülkemizin, Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nde henüz 22 yaşında Parti Meclisi üyesi olarak görev yapabilmek hayatımın sonuna kadar yaşayacağım bir onur. Görevde olduğum süre boyunca mücadelemi en üst düzeyde tutmaya gayret göstererek, dört duvar arasında olan yol arkadaşlarımızın, abilerimizin, ablalarımızın mücadelelerine ve siz kıymetli vatandaşlarımıza layık olmaya çalıştım. Bundan sonra da mücadelemizi büyütmek adına elimi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğim" dedi.

"Muhalefetteki Son Kurultayıydı"
Gezgin, "Bu kurultay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefetteki son kurultayıydı. Yenilenmiş kadrolarımız, başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde artık daha fazla oyalanmadan, en kısa süre içerisinde bizi iktidara taşıyacaktır. Yeni dönemde görev alan tüm arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ni karıştırmak isteyen bir elin parmağını geçmeyecek akıllar ise hezimete uğramaya devam edecekler. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile ve tarihin doğru tarafında durarak bu yola baş koyan tüm mücadele arkadaşlarım ile birlikte bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Ülkemizde barış ve kardeşlik içerisinde en güzel günleri bir arada göreceğiz" ifadelerini kullandı.