Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Siyaset | Başkan Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a tepki: İzmir Körfezi sorunu hepimizin!

Başkan Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a tepki: İzmir Körfezi sorunu hepimizin!

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununa dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir’deki basın toplantısını eleştirdi.

İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununa dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir’deki basın toplantısını eleştirdi.

Başkan Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a tepki: İzmir Körfezi sorunu hepimizin!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununun tüm vatandaşların ortak problemi olduğunu belirtti. Tugay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İzmir’deki basın toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

Bakan Kurum'a tepki gösterdi

Çevre sorunlarının çözümünde kolektif çalışmanın gerekliliğini hatırlatan Başkan Tugay, "Ancak 22 yıldır bütün kuvvet ve kudreti kendinde toplamış bir iktidarın Çevre ve Şehircilikten sorumlu Sayın Bakanı, İzmir Körfezi’nin kıyısında bir muhalefet partisi il başkanı gibi basın toplantısı yaparak, yerel yönetimlerimizi hedef göstermektedir." diyerek konunun siyasallaştırmasına tepki gösterdi.

"Çevre ve Şehircilik Bakanımız yurttaşlarımızı maalesef yanlış bilgilendirmektedir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yurttaşları yanlış bilgilendirdiğini belirten Tugay, "Şehirlerin hayati sorunlarını çözmek için uğraşan Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine devlet bankalarından kuruş krediyi çok gören, uluslararası finans kurumlarından aldığımız kredileri onaylamayan iktidarı temsilen icradan sorumlu Çevre ve Şehircilik Bakanımız, yaptığı basın toplantısıyla yurttaşlarımızı maalesef yanlış bilgilendirmektedir." dedi.

Başkan Cemil Tugay, Bakan Kurum'un toplantısında neden yoktu?

Bakan Kurum'un konuları siyasetin ve kutuplaşmanın malzemesi haline getirdiğini ifade eden Başkan Vemil Tugay, "Sayın bakanımız, İzmir Körfezi sahilinde basın toplantısı yaptığı gün neden İzmir’de olmadığımı gayet iyi bilmektedir. Yurtdışı gezimizin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Sağlıklı Kentler Birliği toplantısında Türkiye’yi temsilen gerçekleştiği, aylar öncesinden bellidir. Eğer bundan haberi yoksa kendisini bilgilendirenlerin doğruluğunu sorgulamalıdır. Eğer biliyor da bu toplantıyı İzmir’i temsilen yurtdışında olduğum bir güne denk getiriyorsa bu da manidardır." ifadelerini kullandı.  

"İzmir’le ilgili her konunun bizzat içindeyiz"

Bakan Murat Kurum'un eleştirilerine yanıt veren Tugay, "Sayın Bakanımızın Türkiye’nin ve belediyelerimizin küresel kurumsal itibarini önemsediğine yürekten inanıyorum. Bizim İzmir ve Türkiye’yi ne kadar önemsediğimizi de bütün hemşehrilerimiz gayet iyi bilmektedir. Öte yandan biz toplantıya başkan vekilimizle zaten iştirak ediyoruz ve İzmir’le ilgili her konunun bizzat içindeyiz." açıklamasını yaptı.


Cemil Tugay'dan Bakan Kurum'a çağrı: Kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda ilgili paydaşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Tugay sözlerini şöyle noktaladı: "Herkes şundan emin olsun, biz başta Körfez sorunu olmak üzere kentimizin bütün büyük sorunlarını çözmek için başta sayın bakanımız dahil olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla ben ‘bu işe paydaşım’ diyen herkesle iş birliği yapmaya hazırız. Ne yapacağımızı ve nasıl yapacağımızı gayet iyi biliyoruz, yol haritamız ve planlarımız hazırdır. Yeter ki Sayın Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere Sayın Bakanımız ve ilgili kurumlar bize gerçekten yürekten destek versinler,  yeter ki bu meseleyi yalnızca İzmir’in değil aynı zamanda Türkiye’nin acil meselelerinden birisi olarak görsünler. Gelin birbirimizi suçlamaktan mağduriyetler üzerinden kutuplaşma siyaseti yapmaktan vazgeçelim. Bu ülke bizden hizmet, bu ülke bizden feraset, bu ülke bizden sonuç bekliyor. Haydi yapalım." 


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız