Ege ve Akdeniz bölgelerinde baharın habercisi olan çağla, tezgahlarda yerini almaya başladı. Mersin'in Silifke ilçesinde, havaların ısınmasıyla bahar mevsimini erken yaşayan yöre, badem çağlasının hasadına başladı. Organik olarak yetiştirilen ve özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçla üretilen badem çağlasının kilogramı, tezgahlarda 1000 TL'den alıcı buluyor. Önceki yıllara göre 20 gün önce başlayan hasat, üreticileri memnun ediyor.

"Çağla, Vatandaşlar Tarafından Tadımlık Olarak Satın Alınıyor"

Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, vatandaşların çağlayı kilo yerine tadımlık olarak gram ile tercih ettiğini belirtti. Doğal şartlarda yetiştirilen çağlanın ilaç veya gübre kullanılmadan üretildiğini vurgulayan Can, köylerinin geçim kaynağının bu olduğunu dile getirdi. Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği olarak yayla kesimlerindeki boş arazilere badem ağacı dikme projeleri olduğunu söyleyen Can, şu an 100 ton civarında bir üretimleri olduğunu ifade etti. Kilosunu 1000 liradan satışa sunduklarını ancak kilo ile alamayanlar için 100 gramlık paketleri 100 liradan sattıklarını belirtti.

"Fiyatlar Önümüzdeki Günlerde Düşebilir"

Çağlanın yeni çıktığı için fiyatının biraz yüksek olduğunu açıklayan Zafer Can, vatandaşların yüksek talebi nedeniyle memnun olduklarını ifade etti. İlerleyen günlerde hasadın artmasıyla birlikte fiyatların düşmesini beklediklerini belirtti.

E-Devlet üzerinden paranızı kontrol edin! Birikmiş paranız olabilir! E-Devlet üzerinden paranızı kontrol edin! Birikmiş paranız olabilir!

"Çağla Festivaliyle Hasada Geçeceğiz"

Sezonun ilk meyvesi olması nedeniyle çağlanın büyük bir rağbet gördüğünü belirten Zafer Can, 9 Mart'ta düzenlenecek çağla festivali ile tam hasada geçeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA