Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Sağlık | DSÖ açıkladı: Cep telefonu kullanmak beyin tümörüne neden olur mu?

DSÖ açıkladı: Cep telefonu kullanmak beyin tümörüne neden olur mu?

Cep telefonları ile beyin tümörü riski arasındaki ilişki hala tartışmalı; mevcut veriler kesin kanıt sunmamakta ve çalışmalar arasında çelişkiler bulunmakta.

Cep telefonları ile beyin tümörü riski arasındaki ilişki hala tartışmalı; mevcut veriler kesin kanıt sunmamakta ve çalışmalar arasında çelişkiler bulunmakta.

DSÖ açıkladı: Cep telefonu kullanmak beyin tümörüne neden olur mu?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından gerçekleştirilen detaylı bir incelemede, 1990'lı yıllardan bu yana yaygın olarak kullanılan cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığı belirlendi. Araştırma, cep telefonlarının yayımladığı radyasyon seviyelerinin DNA'ya zarar vermeyecek kadar düşük olduğunu ortaya koydu.

63 farklı çalışmanın değerlendirildiği bu analizde, cep telefonları ve diğer kablosuz teknolojilerin artışına rağmen, beyin kanseri türlerinin sıklığında herhangi bir artış gözlemlenmediği belirtildi.

DSÖ, 2011 yılında cep telefonlarının potansiyel olarak kanserojen olabileceği konusunda bir uyarı yapmıştı. O zamandan beri, araştırmacılar cep telefonları ile kanser arasındaki olası bağlantıyı araştırmaya devam etmektedir.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız