Antalya turizminin gözbebeği konumunda olan Manavgat Irmağı, büyük bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz hafta Evrenseki sahilinde yaşanan çevre sorunlarının ardından, benzer bir manzara bu kez Manavgat Irmağı'nda da baş gösterdi.
Maviden Kahverengiye Dönüştü
Milli Egemenlik Mahallesi’nden başlayıp Yukarı Hisar Mahallesi sınırlarından Manavgat Irmağı'na dökülen yağmur suyu tahliye kanalından, henüz kaynağı tespit edilemeyen kirli su akmaya başladı. Kanalizasyon atığı içeren suyun ırmağa karışmasıyla birlikte suyun rengi kısa sürede maviden kahverengiye döndü. O sırada nehirde tekne turuna çıkan yabancı turistler ve nehir kenarında yürüyüş yapan vatandaşlar, çevre kirliliğini şaşkınlıkla takip etti.
"Yıllardır Aynı Çile Yaşanıyor ama Çözülemedi"
Yaşanılan çevre kirliliğine tepki gösteren mahalle muhtarı, bu problemin yeni olmadığını ve kronikleştiğini vurguladı.
Her yıl benzer görüntünün 10 ila 15 kez yaşandığını belirten muhtar,
"Bu sorun yıllardır devam ediyor. İlgili tüm makamlara ve kurumlara başvuruda bulunmamıza rağmen maalesef bu sızıntının kaynağı bir türlü belirlenemedi. Nereden geldiği bilinmeyen bu atık su, Manavgat’ın kalbine, turizmin merkezine akıyor ve bir türlü çözüme kavuşturulamıyor."
Vatandaşlar ve turizmciler, nehir ekosistemine ve bölge turizmine büyük zarar veren bu sızıntının kaynağının ivedilikle bulunup cezai işlem uygulanmasını talep ediyor.